Грузия е първият отбор, който никога не е играл на

...
Грузия е първият отбор, който никога не е играл на
Коментари Харесай

Грузия е първият отбор, който никога не е играл на голям футболен форум и ни вкарва пет гола

Грузия е първият тим, който в никакъв случай не е играл на огромен футболен конгрес и ни вкарва пет гола. Това може да се каже, че прави загубата с 2:5 като хазаин от грузинците през вчерашния ден като най-позорната в историята на националния тим.

Иначе най-тежката загуба за България 0:13 против Испания, само че през далечната 1933г.

Националите са допускали и различен път по пет, шест или седем гола, само че все против тимове или колоси на международния футбол като Англия, Испания, Франция, Германия, Италия, както и против тимове, които играят доста постоянно огромни футболни конгреси - Швеция, Сърбия, Перу, Шотландия, Япония, Унгария, Чехия.

Грузия в никакъв случай не е взел участие на огромен футболен конгрес. Страната беше на една крачка от това в баража против Северна Македония за Евро 2020, само че тогава в Тбилиси грузинците изгубиха и по този начин Северна Македония дебютира на огромен футболен конгрес. Тогава двата отбора бяха в група D на Лигата на нациите и стигнаха до решителния мач за класиране, откакто не съумяха да стигнат до европейското от естествените квалификации.

Любопитно е, че България има в историята си две победи с по 6:2 против грузинците и нощес резултатът беше доста близо да бъде още един, само че в интерес на грузинците, които при 2:5 пропуснаха дузпа.

Освен всичко друго Грузия има серия от седем следващи мача без загуба - шест триумфа и едно тъждество. Включително и победи против тимове като Швеция и Босна и Херцеговина. Подобна серия националите нямат от много дълго време.

Националният тим на Грузия съществува от 1990г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР