Групата Spadel обяви инвестиция в размер на 17 милиона евро

...
Групата Spadel обяви инвестиция в размер на 17 милиона евро
Коментари Харесай

Белгийската група Spadel инвестира 17 млн. евро в развитието на Девин ЕАД в България

Групата Spadel разгласи инвестиция в размер на 17 милиона евро в построяването на нов, изцяло автоматизиран логистичен център и промяна на две от индустриалните линии в завода в гр. Девин в България. Огромната инвестиция ще разреши на марката Devin, която е част от групата Spadel от 2017 година и е водач на пазара на бутилирана вода в България, да продължи растежа си на динамичен и висококонкурентен пазар, както и да подсигурява индустриалните си потребности до 2028 година.

20 февруари 2020 – След придобиването си от Spadel, марката Devin способства доста за резултатите на цялата европейска група, като надвишава всички сложени цели. Водите с марката Devin (минерална, изворна и газирана), както и трапезна вода Divna, остават водач на българския пазар на бутилирана вода. Те означават по-голям растеж по отношение на тези на съперниците си на динамичния пазар на бутилирана вода в България.

В поддръжка на по-нататъшното развиване на всички артикули с марка Devin, групата Spadel ще влага 17 милиона евро в България. Средствата ще бъдат вложени във фабриката в Девин, ситуирана в сърцето на Родопите, за нарастване на потенциала на шестте индустриални линии в отговор на растежа на размерите.

Благодарение на инвестицията, Девин ЕАД ще може да подсигурява индустриалните си потребности до 2028 година Инвестиционният проект планува и построяването на нов изцяло автоматизиран дистрибуционен център, с добавената стойност от доста увеличена оперативна успеваемост.

„ Инвестицията е резултат от силата и експертизата на екипа на Девин, който реализира забележителни резултати на висококонкурентен пазар. Взехме решението да влагаме забележителна сума в развиването на българския бизнес, тъй като сме уверени, че това е пазар, на който има забележителен капацитет за напредък “, акцентира Марк дьо Боа, основен изпълнителен шеф на групата Spadel.

 

За Девин ЕАД
От основаването си през 1992 година, „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – изворна, минерална и газирана вода, както и трапезна вода Дивна. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България. 

Компанията е с централен офис в София и разполага със лична комерсиална и дистрибуторска мрежа с национално покритие. „ Девин ЕАД “ е виновен корпоративен жител, който влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група „ Spadel “ – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.

 

За групата Spadel
Spadel е европейска фамилна компания, чиято задача е да дава на потребителите естествени решения за потребностите им от хидратация и ободряване през целия им живот. Компанията предлага следните марки натурална минерална вода, изворна вода и освежаващи питиета с минерална вода: Spa и Bru в Бенелюкс, Devin в България и Wattwiller и Carola във Франция. Устойчивото развиване е естественa част от ДНК-то на групата Spadel и е в основата на нейната политика за корпоративна обществена отговорност до 2025. През 2018 година Spadel генерира оборот от 314,4 милиона евро. Служителите на компанията в края на 2018 година са 1345 души.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР