Групата пътувала до Париж с прекачване през ГерманияТийнейджър е бил

...
Групата пътувала до Париж с прекачване през ГерманияТийнейджър е бил
Коментари Харесай

Учители изоставиха ученик на летището във Франкфурт

Групата пътувала до Париж с прехвърляне през Германия

Тийнейджър е бил зарязан от учителите си на летището във Франкфурт по време на ученическа екскурзия. Групата пътувала до Париж с прехвърляне през Германия. Момчето изгубило документите си в първия полет, само че никой от учителите не останал с него до момента в който му изкарат краткотраен паспорт. Екскурзията била проведена от учителка по география, а основен уредник на групата бил някогашен преподавател по география от същата гимназия.

“Видях, че документите ми липсват. Попитах дали мога да се върна, с цел да ги потърся. Докато ги диря видях, че групата към този момент е отишла към мястото за инспекция на документи. Аз нямаше по какъв начин да мина, тъй като моите липсваха. Полицаите ми споделиха, че може да ми се извади краткотраен документ”, описа пред 17-годишният Атанас Иванов от Кюстендил.

Групата е била от към 50 души - 40 от тях са били възпитаници, имало е и 10 някогашни и сегашни учители, измежду които и уредниците. Водач на групата е някогашният преподавател по география от природоматематическата гимназия в Кюстендил - Георги Пейков, който разяснява случая от Франция.

“Времето сред двата полета беше доста малко. Нямаше по какъв начин краткотрайните документи да се извадят преди идващия полет. Държахме връзка с него - и аз, и съучениците му. Аз съм лидерът на групата. Вариантите бяха или всички 40 възпитаници и други пълнолетни пасажери да изтърван полета, или да тръгнат за Франция без лидер. А да тръгнем да се връщаме - не един родител щеше да ми звъни, а 20 да ми се обадят недоволни, че екскурзията е пропаднала по този начин”, изясни Пейков.

“Почувствах се изплашен, тъй като това беше първо сходно прекарване за мен”, споделя ученикът.

Майката на Атанас - Сашка Сугарева, почнала сама да търси способи по какъв начин да прибере сина си назад в България.

“Започнах да пиша в една група във Фейсбук за майки на младежи, които ми дадоха контакти на Консулството във Франкфурт, както и контакти на друга Фейсбук група за пътувания. Започнах да диря способи по какъв начин детето да се прибере”, споделя Сугарева. Така попада на Евгени Иванов -мъж от Кюстендил, който живее и работи в Германия.

Именно той е индивидът, който оказва помощ на Атанас да извади краткотрайни документи и билет за полет назад към България.

“До момента никой от уредниците на екскурзията не се е свързал с нас. От тези 50 индивида - 10 са били възрастни. Никой не реагира адекватно”, съобщи майката.

От учебното заведение прецизират, че екскурзията е проведена без знанието на шефа на гимназията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР