Групата общински съветници от ДПС в Якоруда разпространиха вчера декларация,

...
Групата общински съветници от ДПС в Якоруда разпространиха вчера декларация,
Коментари Харесай

В декларация съветниците от ДПС-Якоруда призовават: За толерантност и мъдрост, далеч от провокатори, които трупат политически дивиденти

Групата общински съветници от Движение за права и свободи в Якоруда разпространиха през вчерашния ден декларация, в която приканват сътрудниците си за мъдрост при взимане на решения, касаещи ориста на съгражданите им, както и да бъдат толерантни към избора на нов кмет, който да замести потвърдено сполучливия градоначалник Нуредин Кафелов, който умря преди дни.

В декларацията съветниците приканват и съгражданите си да не се поддават на провокации от хора,чиято цел е само трупане на политически дивиденти. Припомняме, че в края на деня през вчерашния ден се организира съвещание на ОБС Якоруда,на която за врид кмет бе определена госпожа Беди Осман- дълготраен зам.кмет и задоволително добре квалифициран управленец, който да се оправи със задълженита на кмет на Якоруда. Публикуваме декларацията без интервенция:

Декларация

от Политическата представителна група на Политическа партия „ Движение за права и свободи “ в Общински съвет – Якоруда

Уважаема г-жо Председател,

Уважаеми дами и господа общински съветници,

На 14.11.2022г. ни напусна дългогодишният Кмет на Община Якоруда инж. Нуредин Мусов Кафелов. Поднасяме нашите откровени съболезнования към неговото семейство, близки и родственици.

Инж. Нуредин Кафелов е Кмет на Община Якоруда от квотата на Политическа партия „ Движение за права и свободи “ в интервала 1999-2003г. и от 2007г. до неговата гибел – 2022г. В интервала 2003-2007г. е Председател на Общински съвет-Якоруда от квотата на Политическа партия Движение за права и свободи. Той беше отдал времето и живота си за това да работи за богатството на Общината. Работеше почтено и безрезервно през всичките тези години за основаване на положителни условия за живот на жителите на общината и за създаване на достойното й име като институция.

Под управлението на господин Кафелов община Якоруда закупи европейски образ и се трансформира в сигурна институция за всички държавни органи, физически и юридически лица. През годините съумя да усъвършенства уличната, пътната и просветителната инфраструктура на града и съставните обитаеми места, да обнови образа на града посредством ремонтите на градския площад, улиците и минералната баня. Предприеха се дейности за отбрана на живота и имуществото на популацията посредством построяването на подпорни стени по коритата на реките. Има още доста неща, които могат да се изброят, само че не е нито времето, нито мястото в този момент. Всичко това е реализирано с поддръжката на Политическа партия „ Движение за права и свободи “.

Загубата е огромна освен за нас. Това е загуба за всички поданици на община Якоруда.

Предстои вземането на доста значими решения. Надявам се всички да осъзнаваме това и би трябвало да се отнесем с нужната отговорност за постовете, които заемаме и институцията, която представляваме. Всички поданици на общината чакат от нас да свършим работата, за която сме определени като общински съветници.

На днешното съвещание предстоида бъде определен Временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Якоруда, който да довърши мандата на инж. Нуредин Кафелов. Приканвам всички да вземем най-правилното решение, като определеният за Временно-изпълняващ длъжността Кмет да получи поддръжка от всички ни, без значение от политическите ни разлики. Това беше принцип и в работата на инж. Кафелов, който в никакъв случай не е правил разделяне на съображение пол, изповедание, политическа принадлежност или нещо друго. Това би имало най-хубав отзив в обществото, че във значимите моменти можем да бъдем дружно. Нека да потвърдим, че всички в тази зала мислим за положителното на Якоруда.

На извършено съвещание на Общински съвет на Движение за права и свободи – Якоруда приехме, че най-правилно би било мандата на Кмета да бъде завършен от един от Заместник-кметовете. Всички единомислещо показаха своята поддръжка за госпожа Беди Осман. Затова тя ще бъде нашата номинация за заемане този виновен пост. Г-жа Осман е Заместник-кмет на Община Якоруда от 2011г. досега, като за това време е натрупала нужните познания и опит, които ще й оказват помощ да се оправи с виновната позиция. Тя е дълготраен член на Движение за права и свободи.

Отправяме апел към жителите на общината да не се поддават на провокации, да запазим успокоение и да бъдем единни в тези сложни за всички ни времена. Има хора с нечисти планове, които се възползват от обстановката и пробват да печелят политически дивиденти. На тях желаеме да кажем да опитат да запазят човешкото в себе си и да не не помнят, че рано или късно за всяко деяние се носи отговорност.

Бъдете здрави!

С почитание,

Вайдин Хасанов Мисанков

/Председател на ППГ на Политическа партия Движение за права и свободи

в Общински съвет- Якоруда/

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР