Групата Nexo е постигнала споразумение с регулаторите в САЩ. Това

...
Групата Nexo е постигнала споразумение с регулаторите в САЩ. Това
Коментари Харесай

Nexo постигна споразумение с регулаторните органи в САЩ, компанията е готова да съдейства на комисията в НС

Групата Nexo е постигнала съглашение с регулаторите в Съединени американски щати. Това оповестиха от компанията. В свое изказване един от притежателите - Антони Тренчев дефинира сделката като изцяло и дефинитивно решение, което поставя завършек на спекулациите за връзките им с институциите в Съединени американски щати.

От Nexo изпратиха писмо до краткотрайната парламентарна комисия по проблема, в което показват подготвеност да спомагат и цялата истина да излезе нескрито.

От Nexo дефинират постигнатото с регулаторите в Съединени американски щати съглашение като историческо. Подчертават, че компанията е водеща международна институция за цифрови активи и допълват, че в постигнатото съглашение не са налице каквито и да било изказвания или обвинявания, че Nexo е взело участие в машинация или подвеждащи търговски практики. Проблемът е, че не са имали нужната регистрация, с цел да оферират артикул, който носи лихви. Според Nexo с това съглашение се приключват всички инспекции на активността им в Съединените щати.

" Изключително сме задоволени от това изцяло и дефинитивно решение, което еднопосочно поставя завършек на всички спекулативни изказвания по отношение на връзките на Nexo с регулаторните органи и институциите в Съединени американски щати. За страдание, даже български държавни органи и институции не се посвениха и не престават да злоупотребят с американското име и реакциите по отношение на тези безобразни дейности по основаването на оправдание занапред предстоят ", разяснява Антони Тренчев, съосновател на Nexo.

" Уверени сме, че напълно скоро ще бъде образувана ясна, устойчива и предвидима регулаторна рамка в Съединените щати, тъй че Nexo и сходни компании да могат да оферират от ден на ден добавящи стойност артикули в сходство със законовите и други нормативни условия. Така Съединени американски щати още веднъж ще се препотвърди като международния мотор на нововъведенията, който от десетилетия е ", разяснява Коста Кънчев, съосновател на Nexo.

Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединените щати разгласява известие, в което се споделя, че с цел да избегнат следствие на управляващите, учредената от българи компания ще заплати 22,5 милиона $ наказателна клауза и в допълнение същият размер санкции. Публикуваха и обстоен текст на съглашението, от който излиза наяве, че на 5 декември 2022 година Nexo са прекратили предлагането на един от продуктите си в избрани щати и последователно отстраняват всички свои артикули и услуги в Съединени американски щати. Очаква се също в къси периоди след 1 април да изоставен напълно Съединените щати. В собствен туит основният прокурор на Ню Йорк разгласи, че не разрешават на компанията да работи в щата за период от пет години. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева поздрави американските регулатори за постигнатия триумф в инспекцията на групата Nexo.

" Работата по досъдебното произвеждане продължава, като желая да подчертая, че то е в тясно съдействие с нашите задгранични сътрудници. По досъдебното произвеждане са приобщени голям брой тъжби от английски жители, съдържащи изказвания, че са жертва на измами от страна на Nexo. В умозаключение бих желала да поздравя от името на прокуратурата на Република България американските регулаторни органи за постигнатия триумф в инспекцията на активността на Nexo, чиито притежатели са български жители ", съобщи Сийка Милева.

По-късно във Facebook Антони Тренчев написа, че във Англия има една тъжба, която е частно-правен темперамент и следва да бъде прегледана от съд в Лондон. От Nexo разпространиха и писмо, което са изпратили до краткотрайната Народното събрание комисия по проблема. В него те осведомят депутатите за постигнатото с регулаторите в Съединените щати съглашение и акцентират, че съгласно тях постигнатото съглашение хвърля сериозна сянка на подозрение по повод както на отправените от българската прокуратура обвинявания, по този начин и във връзка с фриволното въвличане на задгранични правораздавателни органи в този проблем. От компанията декларират още, че са подготвени да спомагат на комисията за изясняване на цялата истина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР