Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент обяви, че

...
Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент обяви, че
Коментари Харесай

Нова соц инициатива от Европа: Дай ваканция на украинско дете

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент разгласи, че ще стартира нова самодейност за обезпечаване на почивка в Европа на украински деца.

Председателят на групата Ираче Гарсия Перес, в която членуват и петима българи, определени с листата на Българска социалистическа партия, заяви след завръщането си от Киев в сряда, че е разискала с украинския омбудсман " че е належащо да стартираме мощна самодейност за " почивки на взаимност " за украинските деца ".

 Зеленски упрекна Зеленски упрекна " Росатом " в похищение на деца

" Нашият ангажимент за победа на свободна Украйна ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо, и обгръща всички области, от филантропична помощ до военна и политическа поддръжка, само че също и икономическа, финансова и техническа помощ, както и цялото ни съдействие, с цел да принудим режима на Путин дава отговор за бруталната си експанзия и жестоките си военни закононарушения. Едно от най-ужасяващите закононарушения са насилствените депортации и осиновявания на украински деца в Русия, както се акцентира от неотдавнашните заповеди за арест на Международния углавен съд ", съобщи Перес, която оглавява втората по бройка група в Европейския парламент.

Преди две седмици съдът в Хага издаде разпореждане за задържането на съветския президент по обвинявания.

 Как Русия похищава украински деца: пет незаконни сюжета Как Русия похищава украински деца: пет незаконни сюжета

Гарсия Перес, която води парламентарна делегация в Киев, измежду чиито членове нямаше българи, съобщи че социалистите в Европейския парламент " сме решени да подсигуряваме, че всички партийни ползи ще бъдат оставени настрани, с цел да сложим нашите полезности и нашето споделено бъдеще преди всичко ".

 Корнелия Нинова не би разрешила арест на Путин, в случай че зависи от нея Корнелия Нинова не би разрешила арест на Путин, в случай че зависи от нея

" Украйна пази своята територия, само че също по този начин пази правото на своя народ на кротичък и проспериращ живот. Като европейци, ние ще подкрепим това право уверено в Брюксел, с нашите трансатлантически и интернационалните сътрудници и в международен мащаб със мощен фокус върху Глобалния юг. Ние всички би трябвало да работим дружно, с цел да защитим учреден на правила интернационален ред, крепко закотвен в интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации ", се споделя в известие от парламентарната група, публикувано в сряда.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР