Групата на седемте най-богати икономики (Г-7) се стреми да въведе

...
Групата на седемте най-богати икономики (Г-7) се стреми да въведе
Коментари Харесай

Мерки! Г-7 слага таван на цената на руския петрол до 5 декември

Групата на седемте най-богати стопански системи (Г-7) се стреми да вкара механизъм за ограничение на цените на износа на съветския недопечен нефт до 5 декември, когато влязат в действие глобите на Европейския съюз, забраняващи вноса по море на съветски недопечен нефт, сподели в сряда почитан чиновник от тези страни, предава Ройтерс.

" Целта тук е Г-7 да се приведе в сходство с графика, който Европейски Съюз към този момент е въвел. Искаме да сме сигурни, че механизмът за ограничение на цените влиза в действие по същото време ", сподели служителят, поискал анонимност.

Г-7 - Съединените щати, Канада, Япония, Германия, Франция, Италия и Англия - обявиха предишния месец, че ще обмислят слагането на таван на цените на съветския недопечен нефт, с цел да лимитират приходите от нефт, които Москва употребява, с цел да финансира нашествието си в Украйна.

Оттогава се вършат опити да се включат в тази скица Китай и Индия, които към този момент купуват съветски нефт с отстъпка от пазарната цена.

" Вече чухме от редица азиатски страни, които се интересуват или от присъединение към обединението, или от по-добро схващане на границата, на която ще бъде избрана цената, с цел да укрепят позицията си в договарянията си с руснаците за бъдещи контракти ", сподели представителят на Г7.

Цената, избрана от Г-7, ще бъде обществено оповестена затова, сподели той.

Китай и Индия са заинтригувани от концепцията за минимизиране на разноските си за импорт на нефт, защото са загрижени за въздействието върху бюджета поради постоянно субсидираните цени на дребно и инфлацията, сподели служителят.

Г-7 желаят цената на съветския недопечен нефт да се дефинира от членовете на картела на купувачите на равнище над съветските индустриални разноски, тъй че да се обезпечи тласък за Кремъл да продължи да го продава, само че доста под сегашните високи пазарни цени.

По този метод Русия ще бъде изправена пред сложен избор да се съгласи на по-ниски, само че продължаващи доходи или съвсем никакви доходи, откакто ембаргото на Европейски Съюз за недопечен нефт влезе в действие през декември.

Служителят сподели, че Русия ще има компликации да продава своя недопечен нефт другаде, защото глобите на Европейски Съюз плануват възбрана на всички финансови услуги, свързани с търговията с съветски нефт, в това число обезпечаване, презастраховане и финансиране на товари и кораби.

Американският сенатор от Републиканската партия Марко Рубио желае Съединени американски щати да наложат наказания на покупките от страна на Китай на нефт и други енергоносители от Русия в опит да бъде спряно финансирането на войната на съветския президент Владимир Путин против Украйна, предава Блумбърг.

Руската инвазия в Украйна дестабилизира петролните пазари, вдигайки котировките на суровия нефт нагоре с към 30% тази година заради опасенията, че съветският нефт ще бъде изключен от международната търговия и ще притисне така и така стегнатия пазар. Европейските страни към този момент обмислят нормиране на потреблението на природен газ, огромна част от който купуват от Русия, с цел да оказват помощ за опазване на доставките за зимата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР