Групата на седемте най-богати държави (Г-7) публикува официално изявление в

...
Групата на седемте най-богати държави (Г-7) публикува официално изявление в
Коментари Харесай

Групата Г-7 е готова да засили натиска върху Русия



Групата на седемте най-богати страни (Г-7) разгласява публично изказване в четвъртък, в което се споделя, че страните членки са подготвени да усилят натиска върху Русия в отговор на нейната инвазия в Украйна, в това число посредством въвеждане на нови наказания.

" Отговорните за военни закононарушения, в това число безразборна приложимост на оръжие против цивилни, ще бъдат държани виновни “, заключиха външните министри на Г-7 след днешната им среща, добавяйки, че Международният углавен съд ще дава отговор за събирането на доказателства и провеждането на следствие.

По-рано през днешния ден еврокомисарят Паоло Джентилони пък уточни, че нов пакет от наказания може да включва ограничавания върху съветската енергетика.

Джентилони съобщи, че не са изключени нови наказания против Русия в региона на енергетиката, само че те също по този начин " не са неизбежни ".

" Нека се опитаме да разграничим един главен принцип: свободата и отбраната на мира имат цена. Това, което би трябвало да създадем, не е гратис. То ще има цена за нашата стопанска система и към този момент дава своите жертви ", означи той.

Джентилони акцентира още, че към този момент наложените ограничения не съответстват безусловно с тези, които биха могли да имат още по-висока цена, напомняйки, че " полемиката е открита и въобще не е завършила ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР