Групата на руските войски Запад“ с артилерийски огън прекъсна ротацията

...
Групата на руските войски Запад“ с артилерийски огън прекъсна ротацията
Коментари Харесай

Руското МО съобщи за провал на опит за ротация на ВСУ в посока Купянск

Групата на съветските войски „ Запад “ с артилерийски огън прекъсна ротацията на подразделенията на 25-а въздушнодесантна бригада от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в региона на село Берестовое в купянска посока. Това сподели за съветската осведомителна организация ръководителят на пресцентъра на групата Сергей Зибински.

" В зоната на защитата на 1-ва танкова войска съперникът се опита да извърши ротация на части от 25-та въздушнодесантна бригада на украинските въоръжени сили на предни позиции в региона на Берестовое. Артилерийски огън от мотострелковия полк прекъсна ротацията ", сподели Зибински.

По думите му в Купянск направление екипажите на изтребители-бомбардировачи Су-34 са нанесли пет въздушни удара по пунктове за краткотрайна дислокация на подразделения на Въоръжените сили на Украйна, склад за ГСМ и пункт за доставка на муниции в региона на Купянск.

Зибински заяви още, че в посока Макеевка тежка огнеметна система е нанесла два удара по региона на концентриране на 66-та механизирана бригада на украинските въоръжени сили.

Според ръководителя на пресцентъра, по време на контрабатарейния пердах артилерията на групата е унищожила 122-мм самоходна артилерийска установка 2С1 „ Гвоздика “ и минометен разряд в региона на Лозовая и Двуречен. Общите загуби на съперника възлизат на повече от два взвода, два танка и шест безпилотни летателни апарата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР