Групата на Демократична България (ДБ) в Столичния общински съвет (СОС)

...
Групата на Демократична България (ДБ) в Столичния общински съвет (СОС)
Коментари Харесай

ДБ подкрепя масираните ремонти на тротоари в София след гаранции за качество и отчетност


Групата на " Демократична България " (ДБ) в Столичния общински съвет (СОС) ще поддържа на тротоарите в София , оповестиха от партията.

От Демократична България показват, че са постигнали повече гаранции за качество, отчетност при разходването на средствата и права на районните кметове.

След признати оферти на " Демократична България " се усилват директните средства, с които ще разполагат районните кметове (не по-малко от 30% от бюджета). Останалите средства ще се разходват въз основата на ясно написани критерии и на оферти на кметовете за нужните поправки в съответните региони, декларират още от Демократична България.

От партията акцентират, че в следствие от предложенията им тротоарите ще бъдат изграждани по нов стандарт , който дава отговор на всички най-високи модерни условия за качество и досегаемост. Предстои приемане на разпоредба в СОС и всички контракти за поправки ще бъдат подписани по този стандарт, изясняват от Демократична България.

" Столична община ще отдели 750 000 лева от бюджета си, с които във всеки регион ще бъде назначен в допълнение по един контрольор, който ще управлява качеството на ремонтите. На всеки три месеца ще бъде предоставян доклад за осъществяването на програмата по поправки ", показват от " Демократична България ".
 Борис Бонев: ГЕРБ желае да изтегли заем от 100 млн. лева за ремонт на тротоарите в София
Борис Бонев: ГЕРБ желае да изтегли заем от 100 млн. лева за ремонт на тротоарите в София

По думите му е неприемливо да се наливат пари за поправки без никакви критерии за качеството и метода на осъществяване

От Българска социалистическа партия също оповестиха, че на днешната сесия на Столичния общински съвет са подкрепили програмата за създаване и ремонт на тротоарната мрежа в София.

" От години ние настояваме за по-сериозна децентрализация на бюджетните средства към районните кметове. Очевидно е, че ръководещото болшинство през последните години и администрацията на Столична община не се оправят с усвояването на средствата ", разяснява водачът на столичните социалисти Иван Таков .

" С общи старания успяхме да увеличим % на директните средства, които ще отидат при районните кметове на 30%, откакто първичното предложение на ГЕРБ беше 20% ", сподели още той.

По думите на Таков, с гаранциите за повече надзор и отчетност на изразходваните средства и отделянето на бюджет за назначение на контрольор във всеки регион, който да следи за качеството на ремонтите, планът за тротоарите в придобил приключен тип . " Затова с сътрудниците от групата на " Българска социалистическа партия за България " го подкрепихме. Надявам се, че в действителност в най-кратки периоди ще забележим резултати в интерес на софиянци ", съобщи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР