Групата на БСП предложи, като знак за проевропейската си ориентация,

...
Групата на БСП предложи, като знак за проевропейската си ориентация,
Коментари Харесай

БСП поиска СОС да се противопостави на Луковмарш. ГЕРБ отхвърли предложението, както и паметник на убитите деца 1925-44 г.

Групата на Българска социалистическа партия предложи, като знак за проевропейската си ориентировка, Столичният общински съвет да одобри декларация, в която изрично да се опълчи на провеждането на Луковмарш и да осъди всички профашистки, ксенофобски и неонациски прояви в столицата на България - София.

Това сподели Калоян Паргов в декларация от името на групата при започване на сесията на СОС. Управляващото болшинство в Столична община отхвърли предлагането.

Паргов уточни: „ Преди 2 година съдът ясно се произнесе, че е неприемливо да се организират сходни демонстрации на мракобесна идеология, каквато е „ кафявата чума “, на 12 февруари е планувано още веднъж това срамно събитие в памет на ген. Христо Луков, който през Втората международна война е отпред на Съюза на българските национални легиони - пронацистка организация, която е и измежду най-яростните поддръжници на Закона за отбрана на нацията, влезнал в деяние през януари 1941 г.”

„ Странно е, че с йезуитски причини точно Столичната община отхвърля да позволи слагане на монумент на децата, убити в интервала 1925 - 1944 година. Иска ни се да имаме вяра, че с дейностите си ще уважи паметта на почтените жертви и ще осъди възвеличаването на убийците им “, безапелационен бе Калоян Паргов.

Наталия Каменова

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР