Групата антимонархисти “Република планира да осуети коронацията на на 6

...
Групата антимонархисти “Република планира да осуети коронацията на на 6
Коментари Харесай

Антимонархисти имат план да осуетят коронацията на крал Чарлз III

Групата антимонархисти “Република ” възнамерява да осуети коронацията на на 6 май, съобщава  “Дейли Мейл ”.

Протестиращите намерено упорстват за унищожаване на настоящия метод на ръководство във Англия и желаят въвеждане на избори за държавен глава. Според “Република ” наследствените държавни длъжности опонират на демократичните правила.

На уеб страницата си групата приканва хората да носят жълти тениски с надпис: “Това не е моят крал ” и да се съберат на площад “Трафалгар ” в 6 часа сутринта на 6 май, преди да реалокират демонстрацията към Бъкингамския замък и Уестминстърското абатство.

Водачът на придвижването - Греъм Смит, е един от най-известните републиканци на Острова, който води акция против кралското семейство към този момент над 20 година Той основава “Република ” през 1983 година, като тя е публично учредена през 2006 година Греъм подлага на критика Би Би Си, че не отразява независимо монарсите, а неотдавна назова “просто един мъж в костюм, който харчи доста от нашите пари ”.

Протести против коронацията на наследника на Елизабет II са планувани из цялата страна. В Кардиф демонстрациите са проведени от Кампанията за Уелска република, в Шотландия също ще има шествие за самостоятелност, като в Единбург над 250 индивида са декларирали предпочитание да участват. Наскоро водачът на Шотландската национална партия Хумза Юсаф сподели, че страната му може да премине към избори за държавен глава “в рамките на първите пет години ” след оповестяване на самостоятелност, добавя 24 часа.

Въпреки нападките на Смит против създателят на “Република ” бе по-добре надъхан към починалата му майка Елизабет II. “Кралицата се радваше на почитание и това възпираше хората да я подлагат на критика непосредствено. Бяхме наясно, че няма да се одобри добре да я подлагаме на критика ”, показва той.

В момента обаче монархията е друга и това трансформира характера на акцията, изяснява още той. “Сега е подобаващото време да прокараме нашето обръщение ”, споделя още Греъм, като добавя, че народът би трябвало да се отнася към Чарлз както към всеки политик.

Освен Смит в организацията на митингите значима роля играят и Гъли Буяк и Бен Клинтън. Буяк е опитна инициаторка на демонстрации против промените на климата, а Клинтън е координатор на акцията “Лейбъристи на република ” - републиканска група в границите на Лейбъристката партия.

Междувременно подготовката за коронацията на е в ход, като към формалната сувенирна стратегия на Бъкингамския замък. Семейният портрет, сниман по случай 70-ия рожден ден на монарха през 2018 година, улавя необичаен благополучен миг сред членовете на кралското семейство.

Освен краля на него участват Камила, Уилям и Кейт дружно с децата си, както и Хари и Меган. Противоречиво на портрета, в действителност по това време връзките сред тях се разпадат.

В формалната стратегия за коронацията архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби написа, че Чарлз ще смени одеждите си с елементарна бяла риза по време на помазването си - част от церемонията на 6 май. То остава зад закрити порти, като е единствената част от церемонията, която хората няма да видят.

Архиепископът съобщи, че кралят ще се появи пред Бог като прислужник “с цялостното схващане, че задачата е сложна и той има потребност от помощ ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР