Група военни технически специалисти от Украйна напуснаха днес Литва, след

...
Група военни технически специалисти от Украйна напуснаха днес Литва, след
Коментари Харесай

Украински технически специалисти бяха обучени да ремонтират германски гаубици в Литва


Група военни механически експерти от Украйна напуснаха през днешния ден Литва, откакто изкараха курс на образование за ремонт на немски гаубици, доставени на Киев за отбрана против съветската инвазия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8674
Шестнадесет души прекараха в образование последните 15 дни в град Рукла, като някои от тях към този момент са минали предварителнa подготовка в Германия.

" Те получиха теоретично образование, само че ги научихме и по какъв начин да работят в действителни обстановки при постоянно срещани повреди, които не са разказани в техническите управления ", съобщи пред Агенция Франс Прес майорът от литовската войска Жилвинас Черкус.

Литва, която е член на НАТО, има немски гаубици от 2016 година През юни Берлин разгласи, че ще достави 155-милиметрови самоходни гаубици на Украйна. Списание " Шпигел " заяви през ноември, че предоставеното въоръжение се употребява интензивно, като изстрелите от някои от гаубиците доближават до 300 дневно. 

Поради неналичието на опция за ремонт в самата Украйна, някои от гаубиците се доставят до страни членки на НАТО, най-много Литва.

По думите на Черкус извършеното образование ще разреши икономисване на време и запаси, защото ремонтите ще могат да се правят наоколо до бойното поле вместо да се изчаква месец-два до връщане на ремонтирано въоръжение въпреки това. 

Литовски боен представител, поискал анонимност, разяснява пред Франс прес, че неналичието на постоянна поддръжка от време на време води до щета на гаубиците в Украйна.

През тази година армията на Литва организира образование на 500 украински бойци и счита да усили тази численост три пъти следващата година. " Общият зложелател ни стимулира за това ", акцентира Черкус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР