Група сенатори, сред които демократи и републиканци, заяви, че ще

...
Група сенатори, сред които демократи и републиканци, заяви, че ще
Коментари Харесай

Американски сенатори срещу изтеглянето на войски от Германия

Група сенатори, измежду които демократи и републиканци, съобщи, че ще предприеме дейности, с цел да спре президента Доналд Тръмп да изтегли войските на Съединени американски щати от Германия, като задържа финансиране за заплащане за преразпределението, оповестява БГНЕС.
Шестима сенатори, в това число авторитетните републиканци Линдзи Греъм и Марко Рубио, обявиха, че възнамеряват да променят националното законодателство за разноските за защита, с цел да лимитират потреблението на средства за понижаване на войските в Германия.
" Във време, когато Съединени американски щати и нашите европейски съдружници би трябвало да продължат да работят дружно при възпирането на злокачествените въздействия, в наш народен интерес, както и в полза на нашите съдружници и сътрудници е да продължим наличието си в Германия, - сподели сенатор Рубио.
Междувременно някогашният претендент на републиканците за Мит Ромни написа в Twitter, че отдръпването ще бъде подарък на Москва.
" Изтеглянето на американските войски от Германия би било подарък за Русия. Това е последното нещо, което би трябвало да създадем. Да не приказваме, че това заплашва националната сигурност на Съединени американски щати и подкопава НАТО ", сподели той.
Тръмп разгласи по-рано този месец, че Съединени американски щати ще понижат разположените в Германия до 25 000 военнослужещи. Той упрекна Берлин, че не извършва отговорностите си във връзка с равнището на заплащанията си към НАТО.
Тръмп съобщи, че ще реалокира част от войските си от Германия в Полша, защото осъди Берлин за неспазването на задачата за разноски за защита в НАТО и за закупуване на сила от Русия.
Този ход беше подложен на критика от немски министри, в това число министърът на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер и министъра на външните работи Хайко Маас.
Съединени американски щати поддържат одобрено военно наличие в Германия след подписването на Конвенцията за наличието на задгранични сили във Федерална република Германия през 1954 година Конвенцията разрешава на осем членове на НАТО, в това число и Съединени американски щати, да поддържат непрекъснато наличие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР