Група протестиращи бяха арестувани, докато демонстрираха в четвъртък в Лууп,

...
Група протестиращи бяха арестувани, докато демонстрираха в четвъртък в Лууп,
Коментари Харесай

Арести на протеста срещу освобождаването на бившия полицай Ван Дайк

Група протестиращи бяха задържани, до момента в който демонстрираха в четвъртък в Лууп, Чикаго, и призоваваха за покачване на федерални обвинявания против някогашния чикагски служител на реда Джейсън Ван Дайк, който беше освободен от щатски затвор часове по-рано, откакто излежа малко повече от три години – към половината от присъдата си – за убийството на 17-годишния Лакуан Макдоналд през 2014 година.



Протестиращите, които бяха арестувани, бяха измежду няколко десетки души, които се събраха във Federal Plaza. Между тях бяха някогашният претендент за кмет Джамал Грийн, отец Майкъл Пфлегер и преподобният Джеси Джаксън, който достави писмо до федералния прокурор Джон Лауш с искане обвинявания за нарушени цивилен права против Ван Дайк.



Протестиращи проникнаха във фоайето на Federal Building и някои бяха оковани с белезници от  сътрудници на United States Marshals Service. В тази група бяха Грийн, публичният уредник Уилям Калоуей и Джъстин Блейк, чийто племенник Джейкъб беше прострелян и тежко ранен през август 2020 година от служител на реда в Кеноша, Уисконсин, което провокира възобновени безредици след убийството на Джордж Флойд по-рано същата година в Минеаполис.



Елърм Блейк, представител на офиса на United States Marshals Service, потвърдиу, че някои протестиращи са били арестувани. Тя сподели, че са се явили пред арбитър в четвъртък вечерта, само че не даде спомагателна информация.

Демонстрацията в четвъртък наподобява като плануван акт на гражданско непокорство на фона на публичния митинг против освобождението на Ван Дайк и леката му присъда.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР