Група от шестима германски депутати пристигна днес в Тайван. Това

...
Група от шестима германски депутати пристигна днес в Тайван. Това
Коментари Харесай

Германска парламентарна делегация пристигна в Тайван на фона на регионалното напрежение

Група от шестима немски депутати дойде през днешния ден в Тайван. Това е втора аудиенция на немска парламентарна делегация този месец на фона на възходящото районно напрежение, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Делегацията, водена от члена на Бундестага Петер Хайт от Свободната демократическа партия, бе посрещната от заместник-министърката на външните работи Мин Йен Цай на интернационалното летище " Таоюан ". Те ще останат на острова до сряда.

Хайт сподели, че визитата е част от уговорката на немската ръководеща коалиция " в поддръжка на демократични страни ". Той добави, че Германия се безпокои, че Китай е " податлив да анексира Тайван даже със мощ, в случай че е належащо ". " Заплашителните дейности на Китай не трябва да ни стопират да посещаваме и поддържаме Тайван като страна, която споделя нашите полезности като демокрацията и свободата ", съобщи още Хайт.

Тайван има без значение държавно управление от 1949 година, само че Китай счита острова за част от територията си и се опълчва на каквито и да било публични контакти сред Тайван и други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР