Група от над 50 американски жени завежда най-голямото дело в

...
Група от над 50 американски жени завежда най-голямото дело в
Коментари Харесай

Десетки гимнастички съдят ФБР за над 1 млрд. долара заради случая с Лари Насар

Група от над 50 американски дами завежда най-голямото дело в историята на спорта зад Океана. То ще е за над 1 милиард $ - против ФБР и страната, покривала обстоятелствата към секс абсурда с лекар Лари Насар в спортната гимнастика в страната. Три от имената са ясни - суперзвездата на международната гимнастика Симон Байлс, Александра Райсман и Макейла Мароуни. И трите са олимпийски шампионки, като Байлс е най-титулуваната състезателка в този спорт въобще.

 

Делото е пред публично влизане в американския съд, само че е готово като обвинителен акт. В него се показва, че спортните управляващи в страната, само че най-много ФБР, не са взели никакви ограничения и са подценили сигналите, подавани неведнъж от спортистки за дейностите на Насар. Скандалният експерт по медицина в спорта излежава присъди за общо 175 години в щатски затвор, като бе приет за отговорен в блудничество и полов тормоз и похищения по над 60 случая с обособени състезателки.

 

Делото против него стартира през 2015-а, само че актуалното обвиняване твърди, че ФБР и съответни негови сътрудници са имали информация и сигнали за протичащото се години по-рано.

" Аз и останалите девойки бяхме предадени от институциите, които би трябвало да ни пазят в тази страна - се споделя в известие, публикувано от Мароуни, която прецизира, че приказва от името на всички в правосъдния иск. Сигурни сме, че единственият път към правдивост е с дейности в съда. "

След внасянето на обвиняването, ФБР ще има 6 месеца да приготви отбраната си или да опита да потърси извънсъдебно съглашение.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР