Група от 85 лица, търсещи убежище и деца със сериозни

...
Група от 85 лица, търсещи убежище и деца със сериозни
Коментари Харесай

Деца-бежанци със сериозни здравословни проблеми заминаха от Гърция за Германия

Група от 85 лица, търсещи леговище и деца със съществени здравословни проблеми, дружно с родителите или членове на фамилията си отпътуваха тази заран от Гърция, заяви МИА.
Децата и техните фамилии бяха настанени в приемни центрове за бежанци и мигранти в Гърция и като част от европейската взаимност Германия се съгласи да одобри 243 деца със съществени здравословни проблеми.
Заместник-министърът на Гърция по въпросите на миграцията и убежището Йоргос Кумуцакос и немският дипломат в Атина Ернст Райхел изпратиха търсещите леговище от летището в Атина и показаха задоволство, че взаимните старания на двете страни за пренасяне на бежанците не престават.
„ Тези дребни деца имат действителна потребност от грижи, здраве и внимание. Особено желая да благодаря на Германия, тъй като дава на тези хора, на тези деца, опция да преминат към друга фаза от живота си и да имат вяра, като в това време понижават тежестта за Гърция като страна на първия ред “, сподели Кумуцакос.
„ Още такива прехвърляния ще последват, с бързи темпове, като идващият ще бъде на 31 юли. Общо имаме за цел да преместим 243 заболели деца със фамилиите им, като броят им евентуално ще доближи повече от 900 души. В същото време превозването на деца в границите на обединяванията със семействатра им стартира още веднъж и се веселя за това. Става въпрос за случаи, в които членовете на фамилията към този момент обитават в Германия. Такъв трансфер в Германия се чака на 30 юли “, съобщи немският дипломат в Атина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР