Група от 76-ма мигранти е задържана тази сутрин около 5:00

...
Група от 76-ма мигранти е задържана тази сутрин около 5:00
Коментари Харесай

Група от 76-ма мигранти е задържана тази сутрин

Група от 76-ма мигранти е арестувана тази заран към 5:00 часа на 177-ми километър на автомагистрала „ Тракия “ в област Стара Загора. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Лазар Христов.

След получена оперативна информация е спрян за инспекция тежкотоварен автомобил с българска регистрация, който е бил ръководен от български жител, уточни ст. комисар Христов.

В товарният отсек на автомобила са открити мигрантите, които се показват за афганистанци. „ Седем от тях са настанени в разнообразни лечебни заведения в Стара Загора и Чирпан, заради дехидратация и безсилие от пътуването, без заплаха за живота. Останалите лица са превозени към Районно ръководство - Чирпан “, посочи шефът на ОДМВР.

Лазар Христов уточни, че сега се работи по оформяне на документите за настаняването им в Бежанския център в Харманли.

Водачът на камиона е арестуван. Той е с чисто престъпно минало. „ Има формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора. По-късно денем материалите по делото ще бъдат докладвани “, изясни още Лазар Христов.

Операцията е част от разпоредената от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов акция по предварителна защита на противозаконната миграция.

Директорът на ОДМВР Стара Загора добави, че в хода на същата интервенция през вчерашния ден е била арестувана друга група от седмина мигранти, която е била транспортирана от румънски жител.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР