Група от 54 "крайно засегнати" африкански държави поискаха американският президент

...
Група от 54 "крайно засегнати" африкански държави поискаха американският президент
Коментари Харесай

Африканските страни поискаха извинение от Тръмп


Група от 54 "крайно засегнати" африкански страни желаеха американският президент Доналд Тръмп да се отхвърли от обидното си определение за народите им и да сервира извиненията си.

След провеждането изключителна сесия по отношение на забележката на Тръмп, групата от африкански представители в Организация на обединените нации оповестиха, че са обезпокоени от "продължаващата и разрастваща се наклонност от страна на американската администрация да опетнява континента Африка и цветнокожите хора като цяло".

В допълнение посланиците допълниха, че са "обидени и осъждат изрично скандалните, расистки и ксенофобски мнения на президента на Съединени американски щати, публикувани от медиите", като настояха Тръмп да "се отхвърли от думите си и да се извини".

БГНЕС напомня, че в четвъртък Тръмп провокира възмущението на интернационалната общественост с обидното си определение във връзка с Хаити и страните от Африка. Тогава Си Ен Ен заяви, че по време на среща със законодателите в Белия дом, американският държавен глава попитал за какво някой ще желае в Съединени американски щати да идват имигранти от Хаити и африканските страни, които не са нищо повече от „ мръсни дупки ” (shitholes). Президентът добавил, че страната му би трябвало да ограничи и притока на хора от страни като Норвегия.

Иронично, изявлението му бе направено в навечерието на осмата годишнина от чудовищното земетресение в Хаити, което умъртви 225 000 души и унищожи стопанската система на страната. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР