Група независими депутати и членове на общински съвети в Русия

...
Група независими депутати и членове на общински съвети в Русия
Коментари Харесай

Опозицията в Русия иска анулиране на проведените избори

Група самостоятелни депутати и членове на общински препоръки в Русия желаеха да се анулират изборите, извършени сред 17 и 19 септември. В, изпратена до Централната изборателна комисия (ЦИК), те се позоваха на многочислени нарушавания в изборните дни.

Те изброяват част от нарушаванията: фактът, че до присъединяване в изборите не са били позволени " най-ярките опозиционни политици ", изключване на видеонаблюдението в доста секции, недопускане на самостоятелни наблюдаващи, съчетано със закани и принуждение към тях, евентуална имитация на електронното отдалечено гласоподаване.

Късно във вторник ЦИК обнародва разпределението на местата в съветската Дума след оповестените публични резултати. Партията на Путин " Единна Русия " получава 324 места от общо 450. Това е по-малко, в сравнение с групировката е имала до момента, само че задоволително за конституционно болшинство, напомня " Свободна Европа ".

В Народното събрание влизат още 4 други партии - комунистическата КПРФ, ултранационалистическата ЛДПР, " Социална Русия - за истината " и основаната през тази година " Новите хора ", чийто триумф не беше плануван от никоя социологическа организация.

Според придвижването Голос, което се бори за правата на гласоподавателите, са били подадени над 5 000 сигнала за нарушавания в изборния развой. ЦИК удостоверява съществуването на 12 случая на замяна на бюлетините.

До изборите не беше позволен най-известният критик на Кремъл Алексей Навални, нито членове на неговия екип. Организациите, свързани с Навални, бяха оповестени за екстремистки. Самият той е в трудов лагер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР