Група недоволни майки входираха жалба в Административния съд и оспориха

...
Група недоволни майки входираха жалба в Административния съд и оспориха
Коментари Харесай

Майки внесоха жалба в съда срещу онлайн обучението

Група недоволни майки входираха тъжба в Административния съд и оспориха заповедта на министъра на образованието и науката, с която той дефинира критерии за образуване на образование от разстояние в електронна среда на всички възпитаници от I до XII клас.

Според тях заповедта е издадена без оглед на заболеваемостта в образователното заведение и без възрастово разграничаване сред начален, гимназиален и прогимназиален стадий.

В жалбата се споделя още, че заповедта е издадена в нарушаване на условията по чл.59, ал.2 от Административнопроцесуален кодекс при значително нарушаване на административно-производствените правила, несъответна е на задачата на Закона за учебното и предучилищното обучение, въз основа на който е издадена и се намира в жестоко несъгласие с разпореждания на Конституцията на Република България.

Затова те молят Административния съд да разгласи нищожността на Заповед №РД09-3596/20.10.2021 година на Министъра на образованието и науката или да я отмените на съображение чл.146 от Административнопроцесуален кодекс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР