Руските вътрешни борби може да са довели до това Украйна да си върне ключов град в нейната контраофанзива: доклад

...
Група на руски наемници е отказала да се бие в
Коментари Харесай

Група на руски наемници е отказала да се бие в Украйна, според съобщенията.

Това може да е позволило на Украйна да си върне превземането контрол над село Роботине.

Вътрешни борби разтърсиха руската армия през последните седмици.

Решението на руска наемна група да спре да се бие в знак на протест срещу липсата на действия от страна на Кремъл да спаси техните лидер може да е помогнал на Украйна да постигне важен пробив на фронтовата линия.

Украйна в неделя каза, че нейните сили са освободили село Роботине, което е в мрежа от пътища, водещи до Мелитопол, окупирания град в Южна Украйна .

В съобщения в приложението Telegram седмицата преди Украйна да си върне контрола над селото, руската неонацистка наемна група „Русич“ каза, че слагат оръжие в знак на протест срещу отказа на Кремъл да направят повече, за да спрат ареста и възможното екстрадиране на един от техните лидери от Финландия в Украйна, се казва в докладите.

„Русич спира да изпълнява всякакви бойни мисии“, се казва в техния канал в Telegram в съобщения, докладвани от The Телеграф. „Ако една държава не може да защити своите граждани, тогава защо гражданите трябва да защитават страната?“

Самуел Рамани, руски експерт по сигурността в Оксфордския университет, каза в Twitter, че задържането на лидера Ян Петровски е също беше широко протестирано от канали, свързани с Вагнер, свързаната с Русич наемническа група зад краткотрайното юнско въстание срещу Кремъл.

Джеф Хоун, чуждестранен сътрудник във Вашингтон, окръг Колумбия, think -tank New Lines Institute, каза пред France 24  „има много голяма вероятност“ решението на наемническата група да сложи оръжието си да е допринесло за падането на Robotyne.

Анализаторите казаха, че е вероятно групата Rusich на бойци са били позиционирани в Robotyne, което дава достоверност на твърдението, че протестът може да е дестабилизирал отбраната на Русия.

„Групата Русич обвини руското правителство, че не е изпълнило задълженията си да защитава руснаците в чужбина, като не е осигурило освобождаването на Петровски по-рано и попита защо персоналът на Русич трябва да защитава Русия, ако руското правителство не защитава руснаците“, каза Институтът за изучаване на войната, мозъчен тръст, базиран във Вашингтон, в ежедневния си брифинг за конфликта на 28 август.< /p>

„Групата Русич посочи, че вероятно действа на линията Роботине-Върбове в западна Запорожка област, критична зона на фронтовата линия, където руското военно командване вероятно не може да си позволи каквито и да било части да се бунтуват и да отказват да провеждат бойни мисии."

Освобождаването на Robotyne, който е на около 35 мили от град Запорожие, е сред най-забележителните пробиви в контранастъплението на Украйна досега.

След като премина първата линия на отбраната на Русия, украинските сили се стремят да укрепят позициите си, за да се опитат да пробият и пробият втората и третата отбранителна линия на Русия.

Анализаторите казват, че руските сили страдат от нисък морал и вътрешни разделения , като групата Вагнер започна бунта си през юни в знак на протест срещу това, което твърди, че Кремъл е управлявал неправилно инвазията.

Нейният лидер, Евгений Пригожин, загина при експлозия на самолет близо до Москва в края на август.

Русич е сформиран през 2014 г. и е воювал в Сирия, в конфликти в Африка и в Украйна. Тя е замесена в изтезанията и малтретирането на украински затворници, каза разузнавателната група с отворен код Molfar, а един от нейните лидери, Алексей Милкачов, се засне как убива кученце и отхапва главата му през 2014 г.

Прочетете оригинална статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР