Група младежи и девойки от Юридическия факултет на СУ Св.

...
Група младежи и девойки от Юридическия факултет на СУ Св.
Коментари Харесай

МЕГАСКАНДАЛ: Ограбената Наталия Киселова се оказа преписвачка?

Група младежи и девойки от Юридическия факултет на СУ " Св. св. Климет Охридски ", обозначили се като " Будни студенти ", уличиха конституционалистката Наталия Киселова в плагиатство. Темата е изключително скандална, защото доцентката се появи в общественото пространство точно като жертва на преписване. И отхвърли да си тръгне.

Драмата беше обвързвана с претендента на Слави Трифонов за вътрешен министър Петър Илиев. Етичната комисия на Софийския университет откри, че Илиев е преписал даже някои буквени неточности от дисертацията на Наталия Киселова. По тази причина започва процедура за освобождението на Илиев като учител. Преписвала ли е обаче самата Киселова?

Ето какво настояват " Будни студенти ", без редакторска интервенция:

" Наталия Киселова постоянно играе роля на мъченица и изстрадала жена, която основава усещане, че безусловно спи в библиотеката и по този начин приказва за конституцията, като че да я е списвала самата тя.

Тук е моментът да отворим скоба, че по-нататък ще стане тирада по какъв начин тя “спи ” в библиотека не, с цел да основава нещо ново, а да плагиатства. Тя има тип изстрадала жена и по това ще я познаете, олицетворение на многострадална, имидж, комфортен за политиците по един или различен метод. Доцент Киселова в медийното пространство се пробва да сътвори облик на влиятелен академик, с непрекъснат блян всички да се вслушват в нея.

Какво се крие обаче зад този облик, това е тематиката на нашето следствие и в случай че се чудите за какво отделихме толкоз време за изложение на нейния облик, то в този момент ще разберете.

В биографията на Киселова е записано, че е създател на книгата „ Политически права на българските жители “. На пръв взор ще си кажете, нищо изключително.. една книга с сложна материя.



Ние студентите отделихме повече от 6 месеца в следствие на книгата, която е писана за доцентурата на Киселова и установихме плагиатство на цели параграфи и страници от наши и непознати създатели. За това може да бъде търсена отговорност по член 173 от Наказателен кодекс и член 172 „ а “ от Наказателен кодекс.

В серия от постове ще ви покажем за мащабите на плагиатство на Киселова. Както се споделя всичко е черно на бяло, няма измислици и неистини. Вие сами ще дадете оценка на " великата " Киселова.

Първите копи-пейст на Киселова са направени от онлайн изданието на книгата „ Медиите в Европа “ с създатели Милко Петров, Мария Попова и Мария Вазински, издадена във Велико Търново от издателство „ Фабер “ през 2012 година – може да го видите на този линк: 

Втори копи-пейст на Киселова е изработен от Онлайн изданието „ Конституционноправни аспекти на свободата в медийната активност “ с създател доцент доктор Райна Николова, оповестено на уеб страницата на Нов български университет (НБУ), страници 1-16. Доц. доктор Райна Николова е учител по административно право и развой в Нов български университет. – линк 

Етичните комисии на Софийския университет и на Министерството на образованието и науката ще би трябвало да свършат работата си, а не да се спотайват, а Ректорът на СУ според член 58, алинея 1, т. 4 от Закона за висшето обучение и чл.35, алинея 1, т. 1 от Закона за развиването на университетския състав в Република България е задължен да уволни доцент Киселова и да й отнеме доцентската купа.

Настоящият пост да се смята и като сигнал до горепосочените институции, с цел да упражнят пълномощията си според закона, а не да стават съучастници в осъществяването и прикриването на явни правонарушения.

В образованието и науката няма място за хора като Киселова, която непрекъснато и поръчково облъчва публичното мнение по малките екрани с безпочвените си и псевдонаучни брътвежи.

Следва продължение! "

Засега доцент Киселова не дава отговор на позвъняванията ни, с цел да изложи своята позиция във връзка с изказванията. Медията ни остава отворена за нейната версия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР