Група европейски държави, начело с Полша, тайно призовава украинския президент

...
Група европейски държави, начело с Полша, тайно призовава украинския президент
Коментари Харесай

Сиймур Хърш: Група страни от ЕС, начело с Полша, тайно призовава Зеленски да спре конфликта

Група европейски страни, отпред с Полша, скрито приканва украинския президент Володимир Зеленски да спре спора. Това заяви американският публицист, притежател на премията " Пулицър ", Сиймур Хърш на своя уебсайт, оповестяват съветски медии.

" Тази група оглавява Полша (...), тя скрито приканва Зеленски да откри метод за преустановяване на спора – даже това да значи отдръпване “, написа Хърш, отбелязвайки, че групата включва балтийските и източноевропейски страни, в изключително Унгария, Латвия, Литва и Естония. Според Хърш, украинският президент не го прави и стартира да губи поддръжката на своите съседи.

Както отбелязва Хърш, една от главните аргументи, заради които европейските страни желаят края на спора, са " повече от пет милиона украинци ", които са били признати от прилежащите страни. „ Регионалната бежанска рецесия няма да бъде позволена, до момента в който не бъде реализирано спокойно съглашение “, показва известният американски публицист.

По данни н Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците от 24 февруари предходната година до 2 май тази година 20 922 328 души са пристигнали от Украйна в прилежащи страни. В същото време границата в противоположна посока са минали 12 272 076 души. Русия одобри огромна част от бежанците.

По-рано Сиймур Хърш съобщи, че съгласно негови източници Украйна е в сложна обстановка и продължителността на спора зависи единствено от това какъв брой сънародници е подготвен да пожертва Зеленски. Той също по този начин добави, че спорът продължава, тъй като президентът на Съединени американски щати Джо Байдън " реши да победи в Украйна ".

На 8 февруари американският проверяващ публицист разгласи в своя публикация, базирайки се на собствен източник, че взривните устройства под съветските газопроводи " Северен поток " са били сложени през юни 2022 година под прикритието на ученията Baltops от водолази на Военноморски сили на Съединени американски щати с поддръжката на норвежки експерти. По сведения на Сиймур Хърш, президентът Джо Байдън е взел решението за интервенцията след деветмесечни полемики със чиновници на администрацията по националната сигурност. Информацията бе отхвърлена от Белия дом.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР