Група евродепутати поискаха нидерландският им колега Марсел де Грааф да

...
Група евродепутати поискаха нидерландският им колега Марсел де Грааф да
Коментари Харесай

Евродепутати набедиха свой колега във връзки с Русия

Група евродепутати желаеха нидерландският им сътрудник Марсел де Грааф да бъде разследван за разпространение на проруска агитация, заяви " Политико ".

Това стана, откакто през вчерашния ден той разгласи свидетелствата за депортирането на украински деца от окупираните територии като агитация и посочи, че Русия просто ги спасявала от бомбардировките, а самите обстрели били дело на Киев.

Евродепутати желаеха ръководителят на Европарламента Роберта Мецола да разшири воденото сега следствие против латвийската представителка Татяна Жданока. 

В края на януари тя бе уличена като съветски сътрудник в следствие на изданието " Инсайдър " с присъединяване на българския публицист Христо Грозев.

" Европейският парламент не може да служи за платформа за Кремълската агитация. Искаме следствието да бъде разширено и да включва изчерпателен разбор на разпространяването на съветската агитация в Народното събрание ", декларират в писмо евродепутатите Раса Юкнявичиене от Литва, Хилде Ваутманс от Белгия и Катарина Ринзема от Нидерландия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР