Група бойци от националистическото украинско подразделение Азов са унищожени в

...
Група бойци от националистическото украинско подразделение Азов са унищожени в
Коментари Харесай

Стотици бойци от Азов са унищожени заедно с опорен пункт на ВСУ при Часов Яр

Група бойци от националистическото украинско поделение " Азов " са унищожени в покрайнините на основната цитадела Часов Яр, оповестява за ТАСС съветникът на ръководителя на Донецката национална република (ДНР) Игор Кимаковски.

" В покрайнините на Часов Яр беше унищожена огромна група от добре познатия отряд " Азов ". Повечето от тях са били ситуирани в жилищни зони на един от микрорайоните. Те бяха унищожени дружно с укрепленията ", твърди той.

Според Кимаковски броят на починалите доближава няколкостотин.

" Трудно е да се каже по-точно, защото те са затрупани под руините на многоетажни здания, в които са се намирали по време на офанзивите на нашите въздушно-десантни войски ", добави той.

Впоследствие Кимаковски добави, че и колона на украинските въоръжени сили от няколко камиона с бойци от националистическото поделение " Азов " е унищожена край Часов Яр.

" Ударите на нашите военнокосмически сили на няколко километра от Часов Яр унищожиха колона от камиони с авариен персонален състав на въоръжените сили на Украйна. Има разследващи данни, които сочат, че вътре в транспортните средства са били десетки хора от 3-та бригада, която е основана от Киев на основата на " Азов ", сподели Кимаковски.

Междувременно стана ясно, че съветските войски са съумели да напреднат още 2-3 километра западно от Авдеевка. До този извод стигна анализаторът на отворените данни на BILD Юлиан Рьопке, анализирайки данните от бойното поле през последните 10 дни, предава " Фокус ".

" През последните 10 дни съветските сили напреднаха на запад от Авдеевка ", написа Рьопке.

По-рано той заяви, че след рухването на Авдеевка украинските въоръжени сили са заели защита по линията Бердичи – Семьоновка – Орловка – Тоненькое – Первомайское. Сега обаче въоръжените сили на РФ са я пресекли на няколко места.

По-рано анализаторът на BILD писа, че на Русия ѝ е останало да превземе единствено две села покрай Авдеевка, с цел да получи оперативно пространство. По-специално, той означи, че в случай че Семьоновка падне, тогава " няма да стане по-лесно за руснаците от преди, само че те няма да имат селища по пътя си дълго време, преди още веднъж да се появи украинска опозиция във всевъзможни постройки и логистични пунктове ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР