Група американски сенатори започнаха разследване, което да разкрие защо цената

...
Група американски сенатори започнаха разследване, което да разкрие защо цената
Коментари Харесай

В САЩ разследват защо цената на онколекарство е скочила с 1400%

Група американски сенатори започнаха следствие, което да разкрие за какво цената на противораково лекарство “Ломустин” се е нараснала в Съединени американски щати с 1400% от 2013 година насам. За информация, през 2013 година една капсула от лекарството е коствала 50 $, а сега тя се продава за близо 670, съобщи БГНЕС.
По данни на американския вестник The Hill, сенаторите са изпратили до ръководителя на производителя " Три-Сорс Фарма " Робърт Дикричи писмо, в което упорстват да схванат повода, заради която цената на медикамента е скочила толкоз внезапно за последните няколко години, както и какъв дял от продажбите получава самата компания.
В писмото си депутатите желаят от Дикричи и информация по отношение на индустриалните разноски за изработката на хапчетата, както и цялата вътрешна преписка в компанията, обвързвана с разискването на въпроса. Освен това сдружението е длъжно да даде листата на всичките си артикули, чиято цена е била увеличена с най-малко 200% в границите на една година.
" Ломустин " се употребява още от 1976 година за лекуването на болести като примитивен и метастазен мозъчен израстък, лимфома (болест на Ходжкин), рак на стомаха и червата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР