Грубият служител на БГ тол, държал се недопустимо при проверка

...
Грубият служител на БГ тол, държал се недопустимо при проверка
Коментари Харесай

Бабаитът от БГ тол на „Дунав мост“ е уволнен

Грубият чиновник на БГ тол, държал се неприемливо при инспекция на молдовски жител на „ Дунав мост “, е дисциплинарно уволнен. Разпоредената от Министерство на регионалното развитие инспекция на случая обаче не е открила нерегламентирано отклонение на кешови плащане от държавния бюджет.

Това разгласи районният министър Гроздан Караджов във връзка разпоредената инспекция на събитията към разразилия се на 22 октомври скандал на границата., при разногласието за дължима санкция за неплатена винетка, се стигна до грозни обиди по отношение на индивида.

Караджов изясни, че инспекцията по случая е стартирана от АПИ пет дни след събитията. Установено е, че молдовецът е бил глобен с 36 евро санкция поради неплатена винетка и абсурдът се е разразил към санкцията. Човекът е закупил такава, само че със забавяне, откакто е бил засечен от камера на тол системата. „ Установихме, че санкцията е  платена кеш на митническото бюро, което събира таксите и санкциите на този пункт. Парите са регистрирани, тъй че породилото се у мен и други хора подозрение, че има нерегламентирано заплащане, не се удостоверява “, разяснява Караджов. Той обаче не е удовлетворен от бавната скорост, с която е текла инспекцията на случая. „ Законът дава 2 месеца за сходни инспекции, само че смятам периода за прекомерно дълъг, изключително при начиличие на ясни доказателства. Така че с моя заповед ще се разпоредя за по-кратко изговаряне по инспекции “, сподели още Караджов.

По мотив абсурда той е изискал да бъдат засечени и данните за влезлите през пунктове у нас коли и регистрираните приходи от тол такси. " При леките коли такова засичане е невероятно, тъй като винетките са за по-дълъг интервал и колите може неведнъж да са влизали и излизали, само че при тежкотоварните има метод да се регистрира. Очаквам подобен отчет от митниците “, сподели Караджов. Според него би трябвало да се работи и за увеличение на тол таксите за тежкотоварните коли, както и за разширение на мрежата от пътища, включени към тол системата. Таксите и обсега бяха обект на редица митинги и спорене при въвеждането на системата.

Приходите от електронните винетки за леките коли за тази година са 265 млн. лева на фона на 154 млн. лева при тежкотоварните. " Считам това съответствие за погрешно – тези, които цапат и разрушават повече, заплащат по-малко. Промяна в таксите обаче не може да се чака незабавно, допустимо е такава да има за второто тримесечие.

 

РЕСОРИ

Гроздан Караджов показа пред медиите и двамата си новоназначени заместници. Финансистът Деляна Иванова ще поеме като сектор контрола върху ВиК холдинга. Адвокатът Явор Пенчев, който има сериозен опит в региона на публичните поръчки, ще поеме като сектор АПИ и контрола към договорите на „ Автомагистрали “. Не е ясно дали Караджов ще има обособен заместик с сектор устройство на територията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР