Груби нарушения на данъчното законодателство бяха разкрити при съвместна операция

...
Груби нарушения на данъчното законодателство бяха разкрити при съвместна операция
Коментари Харесай

Бензиностанциите да не шмекеруват! НАП - Бургас излови още 2 в нарушение!

Груби нарушавания на данъчното законодателство бяха разкрити при взаимна интервенция на ДАНС и Национална агенция за приходите в два обекта на верига от бензиностанции с активност на територията на Бургаска област, оповестиха от Национална агенция за приходите - Бургас.

При инспекция екипи на бургаското звено на Фискален надзор на Национална агенция за приходите са открили незаконен, в допълнение инсталиран хардуер, който манипулира данните при продажбите на горива. По този метод се нанася забележителна вреда на бюджета и в същото време продажбите не се фискализират по надлежния ред. Търговските обекти са били подложени на прикрито наблюдаване, осъществена е и контролна покупка на правилото на тайния клиент, при която не е публикуван фискален бон. Двата обекта са запечатани от Национална агенция за приходите. В рамките на своите компетентности дейности са направили и екипи на Агенция " Митници “ и Българския институт по метрология.

Националната организация за приходите продължава наблюденията и инспекциите на обектите за зареждане с горива за ограничение и секване на опити за злоупотреби при потреблението на компенсацията от 25 стотинки на литър гориво. На територията на Бургаска област от 19 август досега са тествани 44 бензиностанции, формирани са 5 акта за разминаване сред наличностите в касите и сумите, посочени в дневните финансови доклади. " Проверките дават резултат, един от сполучливите способи за попречване на спекулациите с отстъпката е постоянно да пожелаваме касова записка, става дума за уголемен фискален бон, в който се отбелязва и регистрационния номер на автомобила, който зарежда гориво. Това е цивилен надзор върху отчитането на приходите. Той може да се реализира и посредством мобилното приложение на Национална агенция за приходите – NRAMobile. То дава опция при сканирането на QR кода на издадена касова записка незабавно да се ревизира дали тя е записана в Национална агенция за приходите “, разяснява заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Зоя Габровска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР