Грозният скандал в Пирогов със съветника на военния министър Мустафа

...
Грозният скандал в Пирогов със съветника на военния министър Мустафа
Коментари Харесай

Имам човек тук, там и в „Пирогов” и… ми дреме

Грозният скандал в „ Пирогов ” със съветника на военния министър Мустафа Емин разкрива най-малко три отвратителни, кървящи рани в обществото ни. Редно е може би като начало да го поздравим с добре пристигнал измежду простосмъртните в дебрите на болната ни здравна система!

Не е елементарно за всеки българин без връзки и ходатайства да се бори с тежката бюрократична и бездушна болнична сфера.

Имаме доста положителни лекари и медицински сестри – това е реалност. Но също по този начин е правилно, че в лечебните заведения ни и изцяло здрав човек може да се поболее

от неналичието на ред и правила, от бездушието на здравните фрагменти, от тежките, от време на време изцяло непотребни и безсмислени, само че най-много корупционни процедури там.

Изненадващо е, че господин Емин до момента не се е сблъсквал с тези простички и знайни от всички истини. Да напомним обаче за незапознатите на какво се е натъкнал министерския консултант.

Преди дни, по-точно в понеделник здравна сестра от „ Пирогов ” описа като свидетел в обществената мрежа, че Мустафа Емин пристигнал в болничното заведение с раненото си дете, което имало рана на главата. Притесненият татко Емин се държал скандално, заплашвал личния състав и даже упорствал друго дете да бъде изведено от шокова зала, с цел да бъде прегледано неговото. Партийният представител даже си разрешил да употребява името на настоящия здравен министър, с цел да се възползва от преимущество, твърди сестрата, която огласи абсурда.



След като грозната история доби гласност, от партията „ Да, България ”, чийто представител е Емин, дадоха обещание да ревизират случая и след това да се произнесат.

Същото увещание дадоха и от военното министерство.

От болничното заведение пък пуснаха едно алабала известие, на което никой жив пациент, минал през обслужването там без връзки и позиции не би повярвал:

„ Болница " Пирогов " е обслужвала и продължава да обслужва всеки минал прага ѝ пациент по открити, важащи за всички, медицински правила. Всяка форма на експанзия е неприемлива, пречи на естествения темп на работа и е в ущърб както на пациентите, по този начин и на медицинските екипи. Тъжно е когато обществени лица дават неприятен образец с нападателно отношение и пренебрежение към здравното съсловие и структури ". 

Впрочем, освен хората във властта, а и всеки жител у нас постоянно търси връзки и познанства, когато му се постанова да опре до болница или друго институция.

Това е общоизвестен факт и горко му, който няма свои хора на всички места. В този смисъл е правилен текста на това рап парче на депутата Христо Петров по прочут като Ицо Хазарта „ Имам човек ”. По подигравка на ориста евентуално с Емин са съпартийци.



Тъжно и правилно е също по този начин, че от партийните котила у нас гледат все да си пробутват фрагментите по този начин щото да са на държавно виме. Милиони от парите на данъкоплатците се харчат по тази причина. Да се чуди човек, толкоз ли неприятни експерти пращаме във властта та се нуждаят от тумби съветници на правилото консултант на съветника и така нататък.

Мустафа Емин е кадър на " Да, България ". Бил е претендент народен представител от Кърджали. След изборите е назначен като консултант във военното министерство.

И тук поражда идващ въпрос – някой наясно ли е защо тъкмо поучава военния министър един човек с филантропично обучение и педагогичен профил?!

Знае ли българският поданик какви пари заплаща и за издръжката на безбройните съветници на министри, на депутати, на висши служители?

Или и за това нямаме никаква мярка, както за всичко останало в обществения бранш!

Как освен това състояние да не сме най-бедната, болна и корумпирана страна.

 

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Novini.bg    
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР