Гроздето е един от плодовете с най-високо съдържание на антиоксиданти.

...
Гроздето е един от плодовете с най-високо съдържание на антиоксиданти.
Коментари Харесай

Лекари споделят. Добрите и лошите свойства на този плод

Гроздето е един от плодовете с най-високо наличие на антиоксиданти. Руският диетолог доктор Екатерина Матискина разкри за заплахата от потреблението му от някои хора. Експертът споделя, че този плод не би трябвало да се употребява при диабет.

 Грозде - потребни свойства и щета
-->
 „ Само ципата съдържа фибри, само че вътрешността на този плод има мека конструкция, която принадлежи към елементарно наличните захари. Има много висок гликемичен показател, което значи, че бързо покачва равнищата на кръвната захар. Пациентите с инсулинова устойчивост и диабет би трябвало да го изключат от диетата си ”, споделя специалистът.

Не се предлага потреблението на огромни количества от този плод, сок от него и стафиди при хора със затлъстяване и наднормено тегло. Сокът, съгласно диетолога, съдържа единствено захар, а стафидите са висококалорични.

Този плод има ниско калорично наличие (около 69 на 100 грама) и съдържа витамини като витамин С и витамин К. Но главното му преимущество е наличието на огромно количество антиоксиданти, изключително ресвератрол - от 50 до 100 микрограма ресвератрол на грам пресни гроздови люспи. Известно е, че ресвератролът предотвратява риска от развиване на рак и редица хронични болести.

Антиоксидантите са специфични съединения, които понижават резултатите на свободните радикали върху всички кафези на тялото. Този плод съдържа над 1600 разнообразни антиоксидантни субстанции. Най-високата им централизация се отбелязва в семената и кожата. Най-ценният антиоксидант е ресвератролът. На използването му учените приписват понижаване на случаите на инфаркт на миокарда, диабет вид II и злокачествени новообразувания.

Консумацията на този плод е обвързвана с редица изгоди за сърдечно-съдовата система. Той съдържа доста количество калий (5% от дневната потребност на 100 грама). Калият провокира разпределяне на гладката мускулатура на артериалните стени, последвано от спад на периферното съдово противодействие и намаление на кръвното налягане. Това от своя страна предотвратява развиването на хипертония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР