Грипните вируси са коварни, защото се променят постоянно, което им

...
Грипните вируси са коварни, защото се променят постоянно, което им
Коментари Харесай

Как да се предпазим от грип без лекарства

Грипните вируси са подли, тъй като се трансформират непрекъснато, което им разрешава да ни разболяват по доста пъти.

Сравнително неотдавна се знае, че грипът може да ни повали и без директен контакт с болен. Вирусът оцелява 8-12 часа върху ръцете на индивида с грип, неговите облекла, покривки, кърпички и други Остава витален до два дни върху твърди повърхности.

Така доближаваме и до най-важния способ за предварителна защита - положителната хигиена.

 Снимка 257011

Като универсално средство се предлага честото миене на ръцете, проветряването на пространствата и почистването на домовете. Особено внимание би трябвало да се отдели на дръжките на вратите, стационарните телефони, бюрата и всички други постоянно докосвани предмети.

Според изследванията, честото миене на ръцете може да понижи разпространяването на патогени с най-малко 50%.

В сезона на грипа избягвайте ръкостисканията и прегръдките .

 Снимка 329407

Естествен безвъзмезден асистент против сезонния грип е пълноценният сън , който е извънредно значим за имунната система.

Добрата хидратация е от основна значимост - пресушените лигавици на носа, устата и гърлото са по-реактивни към вирусите. Билковите , зелените и черни чайове са мощни антиоксиданти и имуностимулатори. Когато добавяте вътре мед, лимон, канела или джинджифил, допринасяте за положителното си здраве.

 Три наложителни питиета през зимата
Три наложителни питиета през зимата

Чай, още чай, повече чай

Не е нужно всеки да взема комбинирани витамини за профилактика. Разнообразното и пълноценно хранене е доста по-важно.

Въпреки че е зима, не подценявайте плодовете и зеленчуците. За хората с с дефицити на хранителни субстанции или по-уязвимите групи като възрастни и дребни деца може да одобряват така наречен храни и лечебни растения за добър имунитет, в това число билки.

 Снимка 330462

Съществено значимо е да не се прекалява с въглехидратите, изключително в случай че човек не е физически деен. Важно е да се усилят храните, които съдържат витамините А, В, С, Д, минералите цинк, селен и хром.

 Кои са най-подходящите витамини през студените месеци
Кои са най-подходящите витамини през студените месеци

Сезонът е най-рисков за простудни болести

Пробиотиците или така наречен положителни бактерии са огромен асистент в противогрипната предварителна защита - хапвайте на воля кисело мляко, кефир, естествено ферментирало кисело зеле и туршии.

Цинкът, за който се знае, че има антивирусен резултат върху лигавиците, се намира в огромни количества в месото, рибата, ядките, овесените ядки, яйцата.

Ако нямате предубеждения, хапвайте всички типове лук, чесън и люти чушки. Знаете, че лимоните, ябълките, аленото цвекло и дюлите са цялостни с витамин C и други потребни субстанции.

 Хитри способи да не пълнеем по празниците
Хитри способи да не пълнеем по празниците

Носете си най-тесните дънки

Експертите напомнят, че ограничението на калориите до и малко под нормата води до отскок на имунната отбрана. Съветът е подходящ в сезона на грипа, само че сложен за извършване по време на многото зимни празници, които предстоят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР