Грипна епидемия в София-град няма да бъде обявена.Няма да бъде

...
Грипна епидемия в София-град няма да бъде обявена.Няма да бъде
Коментари Харесай

Грипна епидемия в София-град няма да бъде обявена

Грипна зараза в София-град няма да бъде оповестена.

Няма да бъде оповестена грипна зараза в София-град. Това съобщи в „ Твоят ден ” по NOVA NEWS министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

„ Нещата се усъвършенстват, случаите понижават. В София област към момента има завишаване, само че там ще се реши дали за учениците да има грипна почивка или онлайн образование “, сподели още здравният министър.

„ Пречупва се върхът на грипната вълна в страната “, акцентира още Хинков и добави, че общата заболеваемост в страната спада.

В Пловдив междусрочната почивка за учениците беше удължена с два дни – 6 и 7 февруари. Грипна почивка до 7 февруари в това число е оповестена и във Велико Търново. В София област учениците се образоват отдалечено до 7 февруари, в Ямбол – до 6 февруари, а в Перник – до 9 февруари.

В днешния ден изтичат към този момент оповестените ограничения в областите Плевен, Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново и Хасково. В София-област и Шумен те ще важат до сряда в това число, а в Перник и Пазарджик – до петък.

Увеличават се случаите на остри респираторни болести и грип в област Стара Загора. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ). През миналата седмица броят на заболелите е достигнал 256,62 на 10 000 души население, което е нарастване по отношение на предходните седем дни, когато е регистрирана заболеваемост от 204,8, с близо 52 души на 10 000, добавя Българска телеграфна агенция.

Здравните управляващи допълват, че макар регистрираното повишаване на заболеваемостта, няма епидемиологично разпространяване. Прагът за оповестяване на грипна зараза за област Стара Загора е при заболяемост 311, 8 на 10 000 население.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР