Грипна епидемия в област Благоевград няма да има, заболеваемостта върви

...
Грипна епидемия в област Благоевград няма да има, заболеваемостта върви
Коментари Харесай

Грипната епидемия подмина област Благоевград, заболеваемостта тръгва надолу



Грипна зараза в област Благоевград няма да има, заболеваемостта върви надолу, оповестиха от РЗИ. В последните дни инфектираните с грипен вирус на територията на региона са 203 на 10 000, а предходната седмица, както съобщихме бе достигнала 234 на 10 000.

Д-р В. Мончева от здравната ревизия изясни, че с цел да бъде оповестена грипна зараза болните би трябвало да доближат над 400 на 10 000. Болниците са спокойни, места в отделенията има, понижиха затрудненията от грипа, както и опашките пред кабинетите на персоналните лекари. Същото е ситуацията в цялата страна. Грипът си отива, казаздравният министър проф. Христо Хинков в понеделник.

91 са потвърдено инфектираните с грип А, а 14 са с вид Б в интервала от 29 януари до 2 февруари, сочи справката на Националния център по заразни и паразитни заболявания. За седмицата заболелите от грип и остри респираторни болести са 6322, което е с 858 души по-малко спрямо миналата седмица. Направени са 195 клинични проби на деца и юноши на възраст под 16 години за осем сезонни негрипни респираторни вируса. Доказани са 11 респираторно-синцитиални вируса, 7 риновируса, 7 бокавируса, 2 метапневмовируса и един аденовирус, сочи справката на центъра.
“Има данни, че понижава грипната зараза, т.е. върхът се пречупва. Нещата се усъвършенстват ”, разяснява Хинков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР