Грипна епидемия е обявена в почти цялата страна. В Плевен

...
Грипна епидемия е обявена в почти цялата страна. В Плевен
Коментари Харесай

Грипна епидемия е обявена в почти цялата страна

Грипна зараза е оповестена в съвсем цялата страна. В Плевен и Русе от през днешния ден, от понеделник е в действие за столицата, както и за Благоевград и Кюстендил. До 29 е удължена за Пазарджик, а за Пловдив до 1 февруари в това число.

За целия месец в столичната болница " Света Анна " са признати 60 пациенти със признаци на грип, доказан е при 24, сподели зам.- началникът на инфекциозното поделение доктор Анна Николова.

За последното денонощие са признати общо 9 пациенти, измежду тях има възпитаник и стара жена. Най-много пациенти са признати на 23 и 24 януари, добави тя.

В болничното заведение в Ямбол също има много пациенти.

Коридорите на здравните заведения в са цялостни, а множеството пациенти са деца. Опашка има и пред лабораторията, в която вършат пробите за грип. В пика на епидемията на ден минават над 20 пациенти, макар че пробата не се покрива от Здравната каса. Все повече хора избират този вид, тъй като подсигурява съответно лекуване.

Според персоналните лекари броят на болните понижава.

По-спокойно е и в Ямболската болница, чийто шеф предходната седмица изиска от здравното министерство повече кревати и личен състав за белодробното поделение. Уверяват ни,че казусът към този момент е решен,  след като дни наред пациенти бяха връщани поради липса тук-там.

Грипната зараза в Ямболска област беше удължена до вторник.

Специалистите поучават да съблюдаваме персонална хигиена и да проветряваме в затворените пространства. Да се приема богата на витамини храна, а в случай че има заболели с потвърден грип, може да се употребяват медикаменти назначени от доктор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР