Грипна епидемия е обявена и в Пазарджик, увеличават се болните

...
Грипна епидемия е обявена и в Пазарджик, увеличават се болните
Коментари Харесай

Грипна епидемия е обявена и в Пазарджик, увеличават се болните в Смолян и Русе

Грипна зараза е оповестена и в Пазарджик, усилват се болните в Смолян и Русе
Във връзка с постигане до епидемиологични стойности на заболяемостта от грип и ОРЗ, РЗИ – Пазарджик афишира грипна зараза на територията на региона, считано от 17 януари, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

На територията на община Смолян записаната заболяемост е оценена като предепидемична и за ограничение разпространяването на грип и ОРЗ се вкарват противоепидемични ограничения.

До второ разпореждане в област Пазарджик и в община Смолян се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Въз основа на записаната заболяемост на територията на област Русе се афишира предепидемичен интервал.

РЗИ – Варна издаде наставления за краткотрайно преустановяване на образователните занятия от 16.01.2019 година до 20.01.2019 година в това число, в следните общини: община Дългопол – СУ „ Климент Охридски “, община Вълчи дол – СУ „ Васил Левски “, община Белослав – ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, както и в образователните заведения на територията на общините Провадия, Долни Чифлик, Суворово, Девня и Аврен.

До в този момент грипна зараза е оповестена на територията на областите Стара Загора, Бургас, Шумен, Силистра и Перник. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР