Грипът не трябва да се неглижира и към него да

...
Грипът не трябва да се неглижира и към него да
Коментари Харесай

Грипът да не се неглижира, съветва специалист

Грипът не би трябвало да се неглижира и към него да се подхожда лековерно. Това съобщи доктор Гергана Николова, експерт вътрешни заболявания. По думите й, както предходната година, по този начин и тази имунизациите, отпуснати от здравното министерство за опасности групи, няма да стигнат за всички искащи.

„ Програмата на здравното министерство планува обгръщане на 10% от пациентите над 65-годишна възраст, които са в рисковата група”, изясни доктор Николова, пред Нова тв.

„ Поставени сме в състояние сходно на това, на хората над 65 години, които желаят да вършат секс, имат с кого, има и къде, само че нямат с какво. Има пациенти, които желаят да се имунизират, има и доктори, които могат да ги слагат, само че ваксини няма”, добавя тя. Тя разяснява, че децата също попадат в рисковата група и е хубаво да бъде взета предварителна защита.

Дали това ще бъде направено с предлаганата от лекари ваксина, или различен имуностимулант няма огромна значение. Внимание би трябвало да се обърне и на метода на живот, хранене и придвижване при децата, на мнение е Николова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР