Гримът не е единствено обикновена ежедневна процедура, а цяла наука.

...
Гримът не е единствено обикновена ежедневна процедура, а цяла наука.
Коментари Харесай

Подгответе правилно кожата си за грима

Гримът не е само елементарна ежедневна процедура, а цяла просвета. Важно е не просто да нанасяте вярно козметиката – с цел да имате безупречна визия и да издържи гримът ви дълго, би трябвало да подготвите кожата си вярно.

Първи стадий – разчистване

За този стадий може да употребявате обичаните си артикули – гел, ексфолиант, лосион, мляко за разчистване на грим, мицеларна вода. Кожата към очите изисква специфични грижи и артикули за премахване на серпантина и сенки – правете го без ненужно търкане. Отлично средство са двуфазните артикули – те щадят кожата и подхранват миглите.

Втори стадий – поддържане и хидратация

След почистването е значимо незабавно да овлажните кожата и да я подготвите за нанасянето на грима. Този стадий е значим колкото и вярно подбраната основа за грим – залог за неговата изрядност и устойчивост. Важно е да се съобразите с вида на кожата си, а нанасянето би трябвало да бъде с леки придвижвания от центъра към външните страни на лицето.

Антиоксдиантите във формулата въз основата за грим са от голяма важност – те оказват помощ за положителната микроциркулация на кръвта, както и за интензивното навлажняване и усмиряване на кожата.

Трети стадий – зоната към очите

Грешка е да нанасяте артикули за грим върху незащитената сензитивна кожа към очите. Дори единствено коректорът от време на време е задоволителен, с цел да сътвори противоположен резултат и вместо да прикрие бръчките, може да помогне за образуването им. Околоочният крем освен пази кожата, само че оказва помощ за по-ефективното нанасяне на грима. Най-важното е да не допускате кожата в тази зона да остане суха.

В тези три стадия няма нищо ново и революционно, само че единствено точното им съблюдаване и постоянно приложение може да ви обезпечи съвършен резултат за грим визията ви.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР