Грижата за земята, за плодородието и опазването на почвените ресурси

...
Грижата за земята, за плодородието и опазването на почвените ресурси
Коментари Харесай

Зам.-министър Тошев: Опазването на почвените ресурси е приоритет за МЗХ

„ Грижата за земята, за плодородието и опазването на почвените запаси е приоритет във водените политики от Министерството на земеделието и храните /МЗХ/. Поради климатичните промени е значимо да се работи за одобряването на познания и положителни практики, свързани със актуалните модели за стабилно ръководство на естествените запаси и запазване на почвите и водите. “

Това сподели заместник-министърът на земеделието храните Георги Тошев по време на честването на Световния ден на почвата и провеждането на Международната научна конференция на тематика: „ Екология и агротехнологии – фундаментална просвета и практическа реализация “ , проведена от Института по почвознание, агротехнологии и отбрана на растенията „ Никола Пушкаров “ /ИПАЗР/.

Зам.-министър Тошев уточни, че учените от Института работят за запазване на почвите , като насочват старания за увеличение на наличието на почвеното органично вещество, намаляването на почвената ерозия, както и за възобновяване на нарушените терени.

„ Пожелавам триумф на всички участници във форума, където ще се проведат задълбочени полемики за селскостопанското произвеждане, което би трябвало да развиваме в унисон със актуалните агротехнологии “, сподели в умозаключение заместник-министърът. Той връчи приветствен адрес от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев на шефа на ИПАЗР „ Никола Пушкаров “ проф. Ирена Атанасова .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР