Грижата ще е денонощна и комплексна. И най-важното – всеки

...
Грижата ще е денонощна и комплексна. И най-важното – всеки
Коментари Харесай

Димитър Николов направи строителството на Детската болница кауза на Бургас, ще осигурява 24-часова педиатрична грижа

Грижата ще е денонощна и сложна. И най-важното – всеки родител ще има опция да бъде от самото начало до детето си

Строителството на Детска болница „ Света Анастасия “ в Бургас се трансформира в идея, заложена в програмата на кмета и претендент за нов мандат Димитър Николов. Техника за почистване и изместване на подземните връзки към този момент влезе в терена, очакван за построяването на здравното заведение.

Най-голямата цел на новата болница е да обезпечи 24-часова незабавна педиатрична грижа за децата и нов метод за тяхното лекуване. Малките пациенти и родителите им ще могат да разчитат на помощта на експерти от 17 специалности, за които постоянно им се постановяваше до момента да пътуват до други градове – пулмология, гастроентерология, кардиология, хематология, инфекциозни заболявания, уши-нос- гърло, детска хирургия, нефрология, ендокринология, ортопедия, алергология и т. н.



Едновременно с това болничното заведение, като част от Европейската мрежа на детските лечебни заведения, ще развива Център за редки заболявания и генетична лаборатория, които ще разрешат на лекарите да търсят най-подходящото за всяко дете лекуване, в това число и посредством съвещания, осъществявани на място или отдалечени, от лекари от най- реномираните европейски педиатрии. И най-важното е, че всеки родител ще има опция да бъде до детето си от самото начало, в което се постанова то да бъде в болничното заведение, без да се усеща некомфортно или непотребен.
 Детска болница
Вече има и декларирано предпочитание за работа в здравното заведение, а неотдавна приключили лекари са решили да специализират медицина точно поради Детската болница в Бургас. Предстои реализацията на още доста ограничения, тъй че до момента в който се построява постройката да бъде основан упорит и ефикасен екип, който да направи от положителната инфраструктура чудесно лечебно заведение.

Преди време един доктор педиатър ми сподели, че когато лекуват дете, в действителност лекуват цялото семейство. Това е доста правилно – ние страдаме доста повече от заболяването на децата си, в сравнение с от личните си болести. После този испански доктор ми сподели педиатрията, в която работи, заведе ме във всичките отделения, даже в най-тежките. Тогава разбрах, че една детска болница не е просто лечебно заведение с рисунки по стените и шарени чаршафи, а цялостен нов свят на медицина, на грижа, на съчувствие. Затова, когато приказвам за Детската болница в Бургас, повече желая да подчертая не за постройката, не толкоз за оборудването, което ще бъде съвременно и високотехнологично, а да се знае, че когато болничното заведение проработи, към този момент няма да се чудите къде да заведете детето си през нощта и какво би трябвало да извършите, тъй като ще можете да попитате дежурните в Call центъра на болничното заведение и в случай че се постанова, детето да бъде признато, Спешният център на Детската болница ще бъде отворен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата “, съобщи Димитър Николов.
 Университетска детска болница
Грижата ще е денонощна и сложна. И най-важното – всеки родител ще има опция да бъде от самото начало до детето си. Знам, че всички питат от кое място ще се вземат лекари, дали ще има задоволително сестри. Това ще бъде значима задача – да намерим екип, който не просто да лекува, а да повярва в новата философия, по която сътворяваме болничното заведение. Готови сме с програмата за привличане на лекари и медицински сестри. Ще ги подпомогнем в напъните да се развиват, да специализират, да намерят уместно място за живеене. Създаването на Детска болница не е просто план на Общината, на администрацията или на кмета. Създаването на Детска болница е идея! Кауза на всички бургазлии, която ще ни сплоти в напъните да създадем такава, че да е в помощ на всички нас – и деца, и родители! Очаквам Вашата поддръжка, с цел да осъществяваме нашата фантазия за Детска болница! И скоро да се поздравим, че сме създали голяма крачка за здравето на нашите деца “, сподели Николов.

В поддръжка на експертите, които ще работят в новата болница, следва създаване на общински жилища и основаване на детска градина с удължено работно време, с цел да може родителите да бъдат спокойни, до момента в който работят.

Другият значим план от огромно значение за опазването на здравето в Бургас в програмата на Димитър Николов е построяването на нов корпус на Белодробната болница.

„ Това е значимо за здравната активност и за ранната диагностика на болесттите “, уточни Димитър Николов. Преди дни здравното заведение получи лиценз за университетска база, като по този начин там ще могат да се образоват студенти по медицина и здравни грижи.

В новия корпус ще има обособено особено място за образование на студентите и за тяхната процедура.
 Детска болница  Нов корпус на Белодробна болница
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР