Григорий Лепс е една от най-ярките звезди на руската естрада.

...
Григорий Лепс е една от най-ярките звезди на руската естрада.
Коментари Харесай

Григорий Лепс: Решиш ли, че музиката е твоят живот, трябва да ѝ се отдадеш напълно

Григорий Лепс е една от най-ярките звезди на съветската сцена. Списание „ Форбс” го подрежда в топ 4 най-богатите съветски реализатори. Зад гърба си има десетки концерти, а на 18 април за първи път Григорий Лепс ще извърши най-големите си шлагери и у нас в зала „ Арена Армеец”.

Ще го познаете по емблематичния му тембър. Никога не се разделя с обичаните си слънчеви очила. В сбирката си има над 500 чифта.
Руската звезда Григорий Лепс за първи път пред българска аудитория Певецът ще изнесе запаметяваща се шоу-програма в зала „ Арена Армеец ” на 18 април
„ Музиката е всичко за мен. Понякога ми дава задоволство, от време на време носи разочарование”, призна пред bTV Григорий Лепс.

Музикалните критици го назовават актуалния Висоцки, той се дефинира като елементарен човек с една обич – музиката. Роден е в Сочи, приключва Музикалното учебно заведение в града. Мечтаел да стане най-хубавият барабанист в света, само че пътят му го води към огромната музикална сцена в Москва.

За гърба си има 12 албума и десетки награди. А на сцената си партнира с имена като Тимати и Ани Лорак.

„ Никога не съм имал предусещане, че ще съумея, само че имах голямо предпочитание да работя. Трябваше доста да работя. Имах доста хрумвания, само че не всяка една се получаваше. И до ден сегашен е така”, казa изпълнителят.

„ Това е един непрекъснат труд. И когато решиш, че музиката е твоят живот, би трябвало да ѝ се отдадеш напълно”, добави той.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Родителите ми са елементарни хора. Понякога ме подкрепяха, различен път – не. Времената бяха други. Хората мислеха друго. За тях работният ден беше от 8 до 5, а по предписание работата на артиста е от вечер до заран. Затова и не беше елементарно. Но за никого не е било. Всеки музикант се сблъсква с компликации. Пътят е бодлив. И в този смисъл аз не съм изключение”, съобщи Лепс.

Снимка: btvnovinite.bg

През 1995 година песента „ Натали” го изстрелва на челни позиции. Въпреки това огромният град се оказва неприветлив. А младият реализатор протяга ръка към алкохола и опиатите. Все по-натовареният график и концертите стават причина да загуби гласа си. Следва интервенция на гласните струни. Няколко години по-късно Лепс се сблъсква със гибелта – очи в очи. Минути преди да излезе на сцената, губи схващане и попада в болница.

„ В този случай беше язва. Събитията преди този момент ги приписвам на буйната ми младост. Не се връщам към този миг. Не съм го пазил в загадка. Не се вълнувам от това какво ще си помислят и какво си мислят хората. Правя музиката, която желая. Доколкото мога. Смятам, че от време на време се оправям доста добре. Познавам минусите си доста добре, пороците си – също”, акцентира Лепс.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него замесването на името му в кавги по-скоро се дължи на слабостите му. „ Няма по какъв начин да променим предишното си. Ако беше по този начин, може би щях да трансформира доста неща. Например нямаше да се занимавам с музика”, съобщи той.

„ За елементарния човек музикантът излиза на сцената, изпява си песните и си потегля. Има едно чувство, че тази работа е лековата, което е безусловно неправилно. Усилията, които поставя един реализатор, преди да излезе на сцената, да продаде билетите си за концерт, да изпълни залата – това изисква доста работа. И не при всеки се получава”, безапелационен е изпълнителят.

Разкрива, че в никакъв случай не е удовлетворен от себе си, а след края на всеки концерт преслушва записа, с цел да види по какъв начин съм се справил. „ И си споделям: „ Ето това можеше да го изпея по различен начин”, добави Григорий Лепс.

Снимка: btvnovinite.bg

А има ли обред преди концерт? „ Чета молитва, „ Отче наш”. Нямам обред, само че постоянно има доктор с мен, който ме преглежда. За един актьор преди концерт е значимо да се наспи. Това е най-хубавото лекарство. Винаги се старя да идвам на време, ревизираме звука и излизам на сцената. Там се усещам вкъщи си”, съобщи изпълнителят.

Казва, че отвън сцената е елементарен човек. Обича да се разхождам из града. Ако има опция, поддържа връзка с хората, постоянно се придвижвам без защита. Обича и изкуството, има сбирка от над 2000 икони.

„ Аз съм православен християнин. Ценя този тип изкуство. В днешно време доста малко хора могат да изографисат сходни икони. Някои изискват две или три години работа. Това ги прави ценни”, сподели още Григорий Лепс.

Дъщеря му Инга се явява на кастинг в предаването „ Гласът на Русия”, само че първоначално той не я познава. „ Впоследствие към края на песента разпознах гласа ѝ. Всички видяха какво направих. Казах ѝ, че не се е справила добре. Макар че не беше по-зле от някои наши звезди да вземем за пример. Дъщерите ми се пробват и в музиката, и на театралната сцена, само че не считам, че ще посветят живота си навръх музиката. Ако това е техният избор, то ги чака нелек живот. Но дай Боже! Аз нямам нищо срещу, в техния случай най-малко мога да им оказа помощ. Тук имаме студия, композитори”, съобщи Лепс.

Снимка: btvnovinite.bg

Той не обича да дава препоръки и се стреми да не го прави. „ Около тях има експерти с огромен опит, в някои случай даже по-опитни от мен. Те могат да преценяват на какво са способни и им дават насоки за кариерното им развитие”, посочи Лепс.

По думите му към този момент е утолил жаждата си за награди. „ И в случай че за някого това е значимо, то за мен от дълго време не е. Вече имам други ценности”, безапелационен е той.

Лепс непрекъснато си слага нови цели. Пише музика и работи по последния си албум. „ Тази година означаваме годишнина от рождението на Висоцки. Иска ми се да съумея да извърша 80 негови творби. Опитвам се да оказвам помощ и на млади и изгряващи реализатори. Тук идват да репетират, даваме им препоръки изцяло безплатно”, означи Лепс.

„ Рано или късно иска ми се наложи да сляза от сцената. Да разредя натоварения си график, може би и няма да бъда толкоз известен. По принцип съм подготвен това да се случи и всеки актьор би трябвало да бъде. Сега работя когато е нужно, а след 10 години се надявам да работя, когато си искам”, сподели още той.

След няколко седмици Лепс идва за концерт у нас. „ За първи път пристигам в София и в България изобщо. И за мен също ще бъде забавно да видя вашата страна. Надявам се, че и за българската аудитория ще бъде интересно”, уточни той.

За България знае доста малко неща. „ Но съм чувал за България още от руско време. Хората, които живеят там, са наши братя и до ден-днешен ги усещаме по този начин. Споделяме една религия, на практика приказваме на един език”, изреди той.

„ По време на социализма доста български актьори идваха в Русия. Знам, че сте доста положителни и почтени хора. Знам и, че сте доста измъчен народ в годините на османското подтисничество, по този начин както и съветският народ. И доста би ми се желало нашите две страни да не губят общия език по сред си. Политиката от време на време разделя народите, само че вярата сплотява. И музиката сама по себе си”, сподели още Лепс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР