Григор Димитров (№14) срази с лекота Даниел Алтмайер (Гер, №56)

...
Григор Димитров (№14) срази с лекота Даниел Алтмайер (Гер, №56)
Коментари Харесай

Гришо с 20-а победа в Бризбейн

Григор Димитров (№14) съкруши с лекост Даниел Алтмайер (Гер, №56) с 6:1, 6:2 за 67 минути на АТП 250 шампионата в Бризбейн ($661 585) и се класира на 1/4-финал. Най-добрият български тенисист записа рекордна 20-а победа в австралийския град и трети триумф против непретенциозния германец, от който не е изгубил сет.
" Беше прекрасен мач. Движех се добре по корта първоначално и бях нападателен, когато се постановяваше. Държах топката, където би трябвало. Щастлив съм. Това е един от обичаните ми кортове и постоянно е наслаждение да играя пред тази аудитория. Тук се усещам като вкъщи си и това е по този начин всякога, когато съм в Австралия.
Играят двама индивида на корта, за жалост, единият си потегля надвит, само че това е животът. Опитвам се да играя най-хубавия си тенис. Колкото повече мачове спечелиш рано, това ти дава в допълнение успокоение. Ако правиш верните неща, резултатите идват или в този момент, или малко по-късно. Опитвам се да дам 100% от себе си всеки ден ", разяснява Димитров.
Хасковлията, някогашен първенец в шампионата и втори подложен в схемата, чака за място на 1/2-финалите австралиеца с " уайлд кард " Ринки Хиджиката (№70). Срещата е през днешния ден не преди 8,30 ч. на " Пат Рафтър Арина ". Досега Гришо не е играл с този противник.
Победителят излиза за място на финала против по-добрия от Джордан Томпсън (Авл, №55) или великия Рафаел Надал (Исп). Бившият №1 в света продължава да демонстрира, че се е подготвил добре преди завръщането си в огромната игра. Испанският Матадор реализира втора победа в Бризбейн, откакто съкруши Джейсън Кублер (Авл, №102) с 6:1, 6:2.
" Започнах мощно, бях убеден и подготвен за игра от главната линия. Чувствам се добре, благополучен съм ", сподели Надал. Преди турнето в Австралия Рафа не беше играл съвсем година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР