Григор Димитров започва днес участието си на Мастърса на клей

...
Григор Димитров започва днес участието си на Мастърса на клей
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира участието си в Мадрид срещу корав американец

Григор Димитров стартира през днешния ден присъединяване си на Мастърса на клей в Мадрид. Двубоят сред първата ни ракета и американеца Максим Креси ще стартира след 17:05 часа и ще може да го наблюдавате директно в ефира на MAX Sport 1.

От днешния понеделник (2 май) българинът публично се завърна в топ 20 след положителното си начало на сезона на алено. Хасковлията доближи 1/2-финал в Монте Карло и въпреки след това да записа единствено още една победа над Федерико Кория в Барселона, грешките на неговите съседи в ранкинга му разрешиха напредък.

Максим Креси също претърпя напредък в тазседмичното нареждане на ATP, като се изкачи от 65-а на 64-а позиция. 24-годишният тенисист се показва на приливи и отливи през този сезон на клей. В Княжеството имаше прочут шанс с отхвърли на Холгер Руне и по този метод си обезпечи присъединяване в първи кръг. Там обаче отпадна от Ласло Джере.

В Барселона също отпадна в първи кръг – от Микаел Имер, до момента в който в Мюнхен игра 1/8-финал, само че изгубен безславно от Емил Руусувуори. В квалификациите в Мадрид Креси имаше шанс, срещайки №835 в света Даниел Ринкон. Все отново в първи кръг на конкуренцията той победи Мартон Фучович, макар че загуби с 1:6 втория сет.

Димитров и американецът са се срещали един път. Това се случи на тазгодишния шампионат в Мелбърн. Победител от полуфиналната среща в австралийския град излезе Креси, само че след това загуби финала в конкуренцията с 0:2 сета от Рафаел Надал, който няколко седмици по-късно завоюва и купата от Аустрелиън Оупън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР