Григор Димитров започва десетото си участие на Уимбълдън с мач

...
Григор Димитров започва десетото си участие на Уимбълдън с мач
Коментари Харесай

Димитров е готов за "Уимбълдън"

Григор Димитров стартира десетото си присъединяване на " Уимбълдън " с мач против 85-ия в международната класация Корентен Муте. Срещата е трета в програмата на корт №15 и се чака да стартира в късния следобяд.

Българският тенисист ще се опита да усъвършенства класирането си предходната година, когато отпадна още в първия кръг на шампионата.

20-годишният Корентин Муте мина през квалификациите и ще дебютира на " Уимбълдън ". По-рано през сезона той стигна до третия кръг на " Ролан Гарос ". Французинът стартира 2019 година като №152 в света, само че за шест месеца съумя да се изкачи до №85. Гришо и Муте нямат публични мачове досега.

Родният тенисист показа няколко фотоси в Инстаграм и увери почитателите си, че е подготвен за " Уимбълдън ".
View this post on Instagram
Wimbledon ready.

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on Jun 30, 2019 at 8:49am PDT

Григор Димитров попадна в четвъртината на първенеца от предходната година Новак Джокович. При триумф против Муте, във втория кръг Димитров може да срещне младия канадец Феликс Оже-Алиасим, който го победи в първия кръг в " Куинс " преди две седмици.

Снимка: Getty Images

Най-успешното показване на Гришо на " Уимбълдън " датира от 2014 година, когато стигна до полуфинал след победа над Анди Мъри.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР