Григор Димитров започна по отличен начин участието си на турнира

...
Григор Димитров започна по отличен начин участието си на турнира
Коментари Харесай

Гришо със супер старт в Ротердам

Григор Димитров стартира по отличен метод присъединяване си на шампионата АТР 500 в Ротердам, откакто победи с 2:0 сета (7:6(4); 6:3) Лоренцо Сонего за малко над 1 час и 30 минути игра.

Мачът стартира чудесно за българина, който направи пробив още в първия гейм. Той съумя да го затвърди и поведе с 2:0, само че Сонего бързо го върна.

Последва постоянна игра за двамата на сервис и разумно се стигна до тайбрек. В него българинът повеждаше на два пъти с минипробив, само че допускаше неточности. Все отново при 4:4 той още веднъж направи минипробив и затвори сета на след две точки на личен сервис.

Втората част започва без компликации за сервиращите. В четвъртия гейм Григор стигна до две следващи точки за пробив, само че италианецът ги избави с съвършени сервиси.

В идващия гейм българинът на собствен ред бе изправен пред два брейкбола. За благополучие те не бяха осъществени. Така се стигна до 4:3 в интерес на нашият тенисист и Сонего нямаше отговори на ударите на Гришо, което докара до пробив и 5:3, след което Димитров завърши мача с съвършена игра на своя сервис гейм.

За място на 1/4-финалите в шампионата Григор ще се изправи против Мартон Фучович в четвъртък.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР