Григор Димитров записва сериозен прогрес от 10 места до №25

...
Григор Димитров записва сериозен прогрес от 10 места до №25
Коментари Харесай

Григор Димитров със скок до №25 в ранглистата, Джокович се завърна на върха

Григор Димитров записва сериозен напредък от 10 места до №25 в оповестената през днешния ден международна класация на тенисистите.

Първата ракета на България към този момент е с актив от 1641 точки, а изкачването се дължи на достигането до четвъртфинал в Индиън Уелс.

Следващото присъединяване на Димитров е на Мастърс 1000 шампионата в Маями, където ще бъде измежду поставените.

Новак Джокович се завърна без игра на върха в класацията с 8465 точки. Той измести Даниил Медведев, който има 8445, а на третото място се изкачи финалиста от Индиън Уелс Рафаел Надал със 7715 точки. Шампионът Тейлър Фриц прескочи 12 места до рекордното за него осмо.

Димитър Кузманов също бележи напредък въпреки и единствено с две позиции до №191 в света. Тази седмица 28-годишният пловдивчанин ще взе участие на чалънджъра в Задар, Хърватия, където предходната година игра край.

При дамите Виктория Томова прогресира с три позиции до №108. Първата ни ракета няма да взе участие в квалификациите на WTA 1000 шампионата в Маями, а към този момент е в Европа и ще открие сезона на клей.

Ашли Барти резервира първото си място, само че втора към този момент е шампионката от Индиън Уелс Ига Швьонтек, а трета е финалистката Мария Сакари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР