121 групи с представители на детски градини, училища, университети, културни

...
121 групи с представители на детски градини, училища, университети, културни
Коментари Харесай

Обявиха празничната програма за 24 май във Варна

121 групи с представители на детски градини, учебни заведения, университети, културни и научни институти ще шестват за Деня на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност във Варна.

На 24 май празничната стратегия стартира в 10:00 часа на пл. „ Св. Св. Кирил и Методий “, където ще бъде издигнато българското знаме. Предвидена е фолклорна комбинация с присъединяване на над 700 деца от учебни заведения, читалища и фолклорни ансамбли. За първи път ще бъде изпълнен „ Танц на буквите “, а в небето по традиция ще полетят цветни балони с буквите от българската писменост.

Под звуците на химна „ Върви народе възродени “, в осъществяване на духовия оркестър на Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “, ще тръгне и празничното шествие. Тази година в него ще вземат участие 121 блока с представители на детски градини, учебни заведения, университети, културни и научни институти. Кметът на Варна Благомир Коцев ще поведе шествието, дружно с формалните лица и носителите на Награди „ Варна “ за 2024 година

Традиционно на второ място ще преминат възпитаници и учители от ОУ " Св. Св. Кирил и Методий ", които празнуват своя патронен празник на този ден. Следват учебните заведения, които са носители на Награда „ Варна “, както и такива, които означават кръгли годишнини или юбилеи. Успоредно с тях ще се движи и колона от деца, учители и родители от детските градини на Варна. В края ще преминат и блоковете на висшите учебни заведения и духовият оркестър на Военноморските сили.

Шествието ще се движи в две успоредни колони в обособените платна на бул. „ Мария Луиза “ до кръстовището с бул. „ Сливница “. След това част от блоковете ще продължат по бул. „ Осми крайморски полк “, а друга - по бул. „ Сливница “.

В 13:00 часа на входа на входа на Морската градина ще се извие празнично хоро с присъединяване на фолклорен отбор „ Варна “.

Ден преди да отбележим празника, на 23 май от 11:00 часа в зала „ Пленарна “ на Община Варна, тържествено ще бъдат връчени Награди „ Варна “ за ярки достижения в сферите на културата, науката и образованието.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР