Детският празник на площадното пространство при Регионален исторически музей и

...
Детският празник на площадното пространство при Регионален исторически музей и
Коментари Харесай

Деца от Благоевград отбелязаха с богата програма Световния ден на медоносната пчела

Детският празник на площадното пространство при Регионален исторически музей и в зала №5 на Младежки дом бе изпълнен с танци, песни и доста занимания.

Ученици от СУ „ Иван Вазов “ сложиха началото на самодейността с ролеви игри, посредством които разкриха забавни обстоятелства за света на пчелите, тяхното запазване, смисъла им за екологичното равновесие, както и за изгодите от меда.

Школа " Мисли зелено - екология " към Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград се показа с галерия и работилничка. В експозицията бяха включени произведения на деца от ДГ 10 " Мак ", 4 група " Звездички " и ДГ 11 " Здравец ", 4 група " Патиланци ". В работилничката участваха деца от ДГ 10 " Мак ", 3 група " Пчелички ", които се включиха в боядисването на пчелен кошер.

Търговска колегия „ Блясък “ зарадва публиката с необикновен танцов театър.

Непосредствено преди този момент на общинския пазар се организира и ревю на пчелни артикули.

На събитието участваха зам.-кметът по просвета спорт и туризъм Станислав Кимчев, шефът и зам.-директорът на ЦЛТРДБ Богдана Костадинова и Александра Ковачева.

Празникът се провежда от пчеларска плантация „ Меривел “, Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград и Община Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР