Григор Димитров зае най-високата си позиция в световната ранглиста от

...
Григор Димитров зае най-високата си позиция в световната ранглиста от
Коментари Харесай

Григор Димитров се завърна в топ 15 на света

Григор Димитров зае най-високата си позиция в международната класация от 5 години насам, откакто от през днешния ден се изкачи до номер 14 в света. През предходната седмица българският тенисист се показа ужасно на Мастърса в Париж, където записа пет следващи победи, в това число над Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Хуберт Хуркач, с цел да доближи финала на шампионата.


Със извоюваните точки Григор се завръща в топ 15 на света в обновената класация, като той към този момент има 2570 точки на 14-та позиция. Това е най-хубавото му класиране от ноември 2018 година насам. Димитров ще приключи годината в топ 15 на света за трети път в кариерата си след 2014 (номер 11) и 2017 (номер 3). Ако българинът резервира позиция в топ 16 до началото на Аустрелиън Оупън (14-28 януари), то той ще има по-благоприятен чоп за първите три кръга от конкуренцията в Мелбърн.

В топ 10 на ранглистата има няколко разбърквания, откакто миналогодишният първенец в Париж Холгер Руне се смъква с три позиции и към този момент заема 10-то място. Каспер Рууд, Александър Зверев и Тейлър Фриц се изкачват с едно място напред. Лидерът в ранглистата Новак Джокович има преднина от близо 3000 точки на първото място пред преследвача Карлос Алкарас и е напълно покрай това да приключи годината като номер 1 в света за осми път в кариерата си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР